Izvor: eKapija | Petak, 02.07.2010.| 11:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela izgradnja tržnog centra-gradske pijace u Apatinu - Objekat vredan 5 mil EUR

U Apatinu je juče (1. jul 2010. godine) počela izgradnja tržnog centra sa pijacom, a kamen temeljac je simbolično postavila predsednica Narodne skupštine Srbije prof. dr Slavica Đukić-Dejanović.

Reč je o objektu koji će, kada bude gotov, imati oko 5.000 kvadratnih metara i ukupnu vrednost od oko 5 mil EUR. Sredstva za izgradnju obezbedila je novosadaska firma GP "Kovačević", a zemljište je ustupila opština, s tim da opština dobija 12% svega što se izgradi.

GP "Kovačević" i grad Apatin osnovali su zajedničko preduzeće "APC-Apatinski tržni centar" koje će upravljati objektom.

- Prva faza, koja obuhvata oko 1.800 kvadratnih metara korisne površine, obuhvatiće 53 lokala po obodu zgrade, a u sredini će biti 85 tezgi za prodaju robe na zelenoj pijaci i 12 specijalnih tezgi za prodaju proizvoda od mesa i mleka. Predviđena je i izgradnja hladnjače i svih pratećih prostora u kojima će se kontrolisati proizvodi koji se prodaju u objektu, zatvorenom ili otvorenom, kako je to i propisano zakonima u našoj zemlji - rekao je direktor GP "Kovačević" Ranko Kovačević.

Planirano je da objekat bude završen do kraja godine. Izvođač radova je GP "Kovačević", a projekat je uradio Uroš Zorić iz bira "ARDI" iz Novog Sada.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.