Izvor: eKapija | Ponedeljak, 05.04.2021.| 15:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Tina Trade Gradnja gradi još jedan objekat u stambeno-poslovnom bloku u Smederevu - U planu i izmena garaža (FOTO)

(Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Arhisoft Pro)
Tina Trade Gradnja doo iz Smedereva planira izgradnju višeporodičnog stambeno-poslovnog objekta i izmenu garaža, za šta je urbanistički projekat pripremio Arhisoft Pro iz istog grada.

U pitanju je objekat C u Ulici dr Jovana Cvijića, južno od kompleksa OŠ Dr Jovan Cvijić, dok se garaže menjaju u objektima A i B.

Predmetni višeporodični stambeno-poslovni blok zamišljen je kao sklop pojedinačnih objekata – lamela različite spratnosti koje bi trebalo da zamene sadašnju zatečenu individualnu gradnju u bloku. Sva tri objekta su stambeno-poslovne namene, spratnosti Po+P+3+Pe do P+5 i Po+P+6, sa garažnim prostorom u podrumskom delu, poslovnim
prostorom u prizemlju i stambenim jedinicama na spratnim etažama.

U južnom delu parcele 13455 započeta je izgradnja višeporodičnog stambenoposlovnog objekta - objekta A i planirana je izgradnja objekta B, na osnovu dobijene građevinske dozvole. Ovim Urbanističkim projektom planira se izmena pristupa garažama u ovim objektima, kao i izmena broja garažnih i parking mesta.

Na k.p. br. 2497/1 se nalazi postojeći prizemni stambeni objekat i dva pomoćna objekta koji su Urbanističkim projektom predviđeni za rušenje, kako bi se stvorili uslovi za izgradnju novog višeporodičnog stambeno-poslovnog objekta C i novog pristupa garažama višeporodičnih stambeno-poslovnih objekata lamele L4 i objekta A, kao i garaži u podrumu objekta B.

Namena objekta u izgradnji, objekta A, u Ulici Mome Ardelića je višeporodična stambeno-poslovna zgrada. Objekat ima dva nivoa podzemnih etaža u kojima su planirane garaže sa prostorom za parkiranje vozila; u prizemlju, u delu prema ulici je jedan lokal, a prema dvorišnom delu garaža za parkiranje vozila, na spratnim etažama su stambene jedinice (ukupno 23 stana).

Namena planiranog objekta B je garaža sa tri nivoa parkiranja.

Namena novoplaniranog objekta C u Ulici Dr Jovana Cvijića je višeporodična stambeno-poslovna zgrada. Kroz objekat je planiran kolski prolaz-pasaž kojim se ulazi dvorišni prostor, kroz koji je provučen glavni kolski pristup za podzemni nivo, nivo -1 objekta B – garaže. Iz samog pasaža novoprojektovanog objekta pristupa se i garaži u prizemlju, koja je orijentisana ka dvorištu. Garaža je sa tri garažna boksa sa parking sistemima. Planirani su parking sistemi 1+1( ukupno šest parking mesta).

U prizemlju objekta je poslovni prostor-lokal orijentisan prema ulici i ulaz u stambeni deo objekta sa stepeništem i liftom. Na spratovima je raspoređeno 19 stambenih jedinica.

Kolski pristup lokaciji obezbeđen je na četiri mesta - preko dva postojeća pristupa sa Ulice Dr Jovana Cvijića, izvedena u sklopu realizacije prve tri faze izgradnje (lamele 1, 2 i 3) i preko novih pristupa koji se planiraju sa Ulice Dr Jovana Cvijića i Ulice Mome Ardelića.

A.K.Fotogalerija
UP stambeno-poslovni objekat C u Smederevu

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE