NavMenu

U Krušaru u planu izgradnja parohijskog doma

Izvor: eKapija Utorak, 02.03.2021. 10:18
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Weare Architecture)
Crkvena opština Krušar, iz Eparhije Braničevske, investitor je parohijskog doma, odnosno sale za okupljanje, za koju je urbanistički projekat razrade lokacije uradio arhitektonski biro Weare Architecture iz Ćuprije.

Objekat će biti prizeman i nalaziće se na adresi Miodraga Novakovića 25 u Krušaru. Površina parcele je 4.296 m2.

Bruto površina planiranog objekta je 210.31 m2, a neto površina 174.98 m2. U unutrašnjoj organizaciji postora dominira velika sala i trpezarija koja širokim otvorima gleda na dvorište crkve, a u najudaljenijim delovima objekta, gledano po dužini, koncentrisani su kuhinja i prateći prostori.

Sala je namenjena za okupljanje parohijana u dane proslava crkvenih praznika, za okupljanje i dogovaranje crkvene opštine i uopšte za širenje zajedništva parohijana. Objekat ima dva ulaza, glavni ulaz sa južne strane prema dvorištu i sporedni ekonomski ulaz sa istočne strane prema zadnjem delu dvorišta.

Na katastarskoj paceli postoji crkva površine 165 m2, jedan manji objekat za paljenje sveća površine 17 m2 i dva stambena objekta od kojih je jedan stambeni objekat spratnosti P+Pk površine 75 m2, a drugi objekat spratnosti površine 42 m2. Postojeći objekti se zadržavaju prilikom izgranje novoplaniranog objekta.

A.K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.