Izvor: eKapija | Petak, 22.01.2021.| 09:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Blok između Temerinske, Kisačke i Dositejeve ulice u Novom Sadu mogao bi da dobije nove zgrade, muzej, garažu...

Bež muzej, svetlo zeleno - park, tamno zeleno - Temerinska pijaca, narandžasto - višeporodično stanovanje
Bež muzej, svetlo zeleno - park, tamno zeleno - Temerinska pijaca, narandžasto - višeporodično stanovanje (Foto: Print screen / PDR / JP Urbanizam )
Blok između Temerinske, Kisačke i Dositejeve ulice u Novom Sadu obuhvata oko šest hektara. Namene koje su zastupljene su višeporodično stanovanje srednjih gustina, opštegradski i linijski centri, parkovska površina i saobraćajna površina.

Rani jani uvid u Konceptualni okvir plana detaljne regulacije bloka između Temerinske, Kisačke i Dositejeve ulice u Novom Sadu održava se do 4. februara 2021. godine.

Cilj izrade i donošenja plana je utvrđivanje pravila uređenja i građenja u skladu sa uslovima utvrđenim Planom generalne regulacije.

Imajući u vidu nedostatak zelenih površina, planom će se dati pravila uređenja za park u središnjem delu prostora, za pasivnu rekreaciju i dečija igrališta. Predvideće se otvaranje parka ka Kisačkoj ulici, a preko pijace ka Temerinskoj ulici.

Deo parcela koje se odvajaju za parkovsku površinu, a predstavljaju lokacije na kojima su živeli Mileva Marić Ajnštajn i slikar Pavle Simić, biće urešene u znak sećanja na njihoove živote i dela.

Koncept prostornog uređenja podrazumeva zamenu kuća zgradama, bilo da su stambene, poslovne i stambeno-poslovne. U planu je i muzej posvećen životu i naučnom radu Mileve Marić Ajnštajn (Kisačka broj 20 i Temerinska broj 1), kao i kompleks pijace.

Opštegradski i linijski centar planira se uz učice Kisačku i Temerinsku. U okviru zone centra predviđa se izgradnja objekata spratnosti P+3+Pk i P+5+Pk, uz mogućnost planiranja i jednog objekta veće spratnosti (na grafičkom prikazu označen *).

Postojeća regulaciona linija se proširuje u Temerinskoj i Dositejevoj. Predlaže se izgradnja velike garaže na parceli 9017/1. U Temerinskoj ulici, u okviru zapadne regulacije, predviđa se biciklistička staza.

Izgradnja sekundarne vodovodne mreže planira se u Kisačkoj, Temerinskoj i Dositejevoj. U Dositejevoj se planira i izgradnja sekudarne kanalizacione mreže.

Plan detaljne regulacije je uradilo JP Urbanizam iz Novog Sada.

A. K.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE