Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.01.2021.| 15:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na Kopaoniku u aprilu počinje gradnja luksuznog ski kompleksa Omorika - Apart hotel i vile u alpskom stilu sa zasebnim skijašnicama i mini spa centrima (FOTO)

(Foto: Omorika i partneri)
Na Kopaoniku s proleća počinje gradnja jedinstvenog luksuznog ski kompleksa sa 5 zvezdica. Luxury Ski Complex Omorika biće lociran na 30. kilometru puta Brus-Kopaonik, na području Srebrnca i Jarma, neposredno uz ski put koji vezuje dve popularne ski staze, Karaman i Gobelju.

Kako ističu investitori, kompanija Omorika Group, ceo kompleks je zamisljen kao skup chalet vila (koliba) u francuskoalpskom stilu.
(Foto: Omorika i partneri)
- Lokacija budućeg kompleksa je idealna – sa nadmorske visine od 1820 m pruža se neverovatan pogled na padine Kopaonika, kao i na veliki deo Srbije. Apartmantski kompleks sa pratećim sadržajima kao što su spa centar, teretana, multifunkcionalne sale za održavanje prezentacija, psaune, bilijar sale, mini bioskope i drugo, zauzimaće više od 8.000m² - kažu za eKapiju iz ove kompanije.

Napominju da je izgradnja kompleksa predviđena u dve faze:

- U okviru prve faze planirana je izgradnja pet turističkih objekata - pet chalet vila sa prostranim i osunčanim apartmanima od kojih svaki poseduje kuhinju, gostinjsko kupatilo, prostranu trpezariju, dnevnu i spavaće sobe sa posebnim kupatilom. Svaki apartman imaće i svoje parking mesto, a svaka vila skijašnicu, perionicu, kao i sopstveni mini spa centar (bazen, sauna, masaža...). Po izboru budućih vlasnika, različite strukture vila pogodne su za funkcionisanje u vidu zasebne kuće ili vile sa više apartmana.
(Foto: Omorika i partneri)
U drugoj fazi planirana je izgradnja apart hotela sa luksuznim apartmanima različite strukture, restorana sa velikom otvorenom terasom za goste hotela ali i sve one koji žele da uživaju u kvalitetnoj domaćoj hrani, zatim, dečjeg igrališta, servisa ski opreme i drugih uslužnih sadržaja.

- Svi objekti opremljeni su najsavremenijim sistemima zaštite i pametnim sistemima instalacija kojima se može upravljati putem mobilnog telefona i aplikacije, sa bilo koje tačke na svetu – dodaju naši sagovornici.
(Foto: Omorika i partneri)
Ideja investitora koji ima iskustvo u izgradnji ovakvih tipova objekata u samim Alpima, jeste da, kako kažu, na Kopaonik donese dozu luksuza koji odlikuje najprestižnije ski rezorte u svetu.

- Reč je o jednostavnoj formi bez previše detalja, što je uz autentičnost svakog objekta, okruženost prirodom i podređenost uživanju, luksuz kakav se ne može doživeti svuda – navode iz kompanije Omorika, koja je ujedno i investitor, projektant, dizajner i generalni izvođač radova na budućem kompleksu.

Procenjena vrednost investicije je 25 mil EUR, a početak izgradnje kompleksa, prema rečima investitora, planiran je za april 2021. godine.

B. PetrovićFotogalerija
Luxury Ski Complex Omorika

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.