Izvor: eKapija | Subota, 02.01.2021.| 11:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

Šta bi moglo da se gradi istočno od pristupnog puta za groblje na Alibegovcu u Petrovaradinu

Šatirano zeleno turističko-sportsko-rekreativne površine
Šatirano zeleno turističko-sportsko-rekreativne površine (Foto: Print screen / Konceptualni okvir plana / JP Urbanizam)
Plan detaljne regulacije područja istočno od pristupnog puta za groblje na Alibegovcu u Petrovaradinu obuhvata 70 hektara. Severnu granicu čini planirana glavma gradska saobraćajnica, a zapadnu prati put za planirano groblje.

Prostor je najvećim delom namenjen porodičnom stanovanu i turističko-rekreativnim površinama. Moguća je izgradnja porodičnih objekata, kao i dogradnja postojećih objekata. U prizemlju je moguće obavljati delatnost trgovine, usluga ili servisa. Moguće je realizovati i sadržahe kao što su gerontološki centri, predškolske ustanove, sportski kompleksi i slično.

U severnom delu područja planirana je kombinacija porodičnog i višeporodičnog stanovanja niže spratnosti, do 10 stanova.

Kada je reč o turističko-sportsko-rekreativnim površinama planirani su otvoreni sportski tereni, kao i hoteli, etno centri, kongresi centri, objekti u vezi sa vinskim turizmom i slično.

Predložene su trase ulica na mesti postojećih ataraskih i pristupnih puteva.

Rani javni uvid u Konceptualni okvir plana detaljne regulacije područja istočno od pristupnog puta za groblje na Alibegovcu u Petrovaradinu održava se do 12. januara 2021. godine u prostoriji u prizemlju zgrade Javnog preduzeća Urbanizam Zavod za urbanizam Novi Sad i na saju Grada.

Više pogledajte OVDE.

A.K.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.