Izvor: eKapija | Četvrtak, 31.12.2020.| 08:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

ABM Art Property gradiće stambeno-poslovni objekat na Vračaru

(Foto: EX LEGE/ Urbanistički projekat)
Kompanija ABM Art Property doo planira da na Vračaru izgradi stambeno-poslovni objekat, a Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda oglasio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta.

Na parceli površine 488 m2 u Ulici Lamartinovoj u planu je izgradnja stambeno-poslovnog objekta spratnosti
Po+Pr+3+Ps. Parcela se nalazi u granicama u kojima je planirana zona transformacije porodičnog stanovanja u delimično formiranim gradskim blokovima u višeporodično.

Na lokaciji se trenutno nalazi jedan objekat, koji je planiran za rušenje radi izgradnje novoprojektovanog objekta.

Predviđeno je da podrumska etaža -1 bude potpuno ukopana i najvećim delom se koristi za potrebe parkiranja, kao i za smeštaj tehničkih prostorija.

U okviru parking kapaciteta predviđeno je smeštanje ukupno 10 automobila, i to 7 u sistemu WOGR-Combilift 542-2,6 (Premiumtyp). Osim stepenišnog jezgra u podrumskoj etaži predviđene su i površine za smeštaj tehničkih prostorija.

Gabarit prizemlja je postavljen na udaljenju 3.0m od regulacione linije ka Ulici Lamartinovoj. Kolski ulaz je iz ulice Lamartinove sa kote -1,00/a.k107,70 putem natkrivene rampe za garažu u podrumu. Stambeni ulaz u objekat je iz Lamartinove ulice sa kote trotoara - 1.00/a.k107,70. Ulaz u lokal je iz Lamartinove ulice sa kote trotoara -0.80/a.k107,90. Spratna visina prizemlja je 2.90-3.25m. U prizemlju se nalazi lokal kao i pešački pristup stešeništu
koje vodi do stambenih jedinica.

Prvi, drugi i treći sprat imaju spratnu visinu 2.90m. Na spratovima su predviđene po dve stambene jedinice.

Povučeni sprat je nastao povlačenjem od 1.5m u odnosu na regulacionu (građevinsku) liniju ka Lamartinovoj, kao i ka zadnjoj granici parcele. Na ovom spratu je predviđena jedna stambena jedinica. Povučeni sprat ima spratnu visinu 2.90m.

Vertikalna komunikacija duž čitave visine objekta rešena je centralnim stepenišnim jezgrom sa čije jedne strane se nalazi lift. Na ovaj način površine za komunikaciju su u propisanim dimenzijama.

Obrađivač projekta je preduzeće EX LEGE, a javna prezentacija traje do 13. januara 2021. godine.

I. M.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.