NavMenu

Oaza mira i udobnosti - nedaleko od Stare kolonije u Kragujevcu niče elitni stambeno-poslovni kompleks na 25.000 m2

Izvor: eKapija Sreda, 05.05.2010. 13:03
Komentari
Podeli

Na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Kragujevcu, svega desetak minuta hoda od glavne pešačke zone, uskoro će početi gradnja modernog stambeno-poslovnog centra površine 25.000 m2. Kompleks "Global kolonija", u kome će prvi stanari uživati iduće godine, biće oivičnen centarlnim gradskim saobraćajnicama (Bulevarom kraljice Marije i ulicama Andre Marinkovića, Đenerala Terzibašića i Sretenjskog ustava), ali istovremeno i ušuškan od gradske buke. Oaza mira i udobnosti, kako je opisuje investitor "Global finance", nalaziće se u neposrednoj blizini poznate stambene zone Stara kolonija, na samo nekoliko minuta od osnovnih i srednjih škola i obdaništa, spomen-parka Šumarice, gradskog Hipodroma i budućeg "Plaza shopping centra". Autor projekta je dia Sanjin Grbić.

"Global Kolonija", na kojoj će radovi početi za dva meseca, sastojaće se od modernih stambenih jedinica sa maloprodajnim prostorom u prizemlju, ukupne površine 1.200 m2, idealnim za uslužne delatnosti i trgovinu. Prema projektnom rešenju kompanije "Multicon inženjering", stambene jedinice su podeljene na jednosobne, dvosobne, trosobne i četvorosobne stanove, kao i penthaus. Površina jednosobnih stanova biće od 35 do 45 m2, dvosobnih od 45-65, trosobnih 65-85, dok će četvorosobni zauzimati 90 m2. Planirana površina za penthause je oko 101 m2, ali se stanovi takođe mogu prilagoditi zahtevu budućih stanara.

Sve stanove će odlikovati vrhunski kvalitet završnih radova, najsavremeniji materjali i prvoklasna oprema. Moderna organizacija stanova pruža visoko funkcionalna rešenja, racionalno iskorišćen prostor i različite koncepte stanova, kao i mogućnost strukturnih rešenja po želji kupca.

Za buduće stanare kompleksa biće obezbeđen kontrolisani natkriveni parking prostor, kapaciteta oko 230 mesta, standardne površine 12,5 m2.

Investitor "Global finance" je nezavisna investiciona kuća koja je među prvima u regionu ulagala u privatni i preduzetnički kapital, postigavši zavidan investicioni plasman i portfolio investicija. Komapnija se bavi investicionim fondovima, gradnjom nekretnina, kao i konsaltingom na teritoriji Jugoistočne Evrope, gde je investirala u više od 70 projekata u 11 zemalja. Grupa je prisutna u Grčkoj i na Balkanu sa kancelarijama u Atini, Sofiji, Bukureštu i Beogradu.

Ekskluzivni zastupnik prodaje "Global kolonija" je kompanija "CB Richard Ellis", dok je konsultant na izgradnji su "Intech projekt" Kragujevac.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.