Izvor: eKapija | Subota, 26.12.2020.| 14:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Korak bliže gradnji kompleksa Airport Garden - Na 2 ha zemljišta uz Airport City, niču poslovne i stambene zgrade (FOTO)

(Foto: Falcon Group doo/ Urbanistički projekat)
U novobeogradskom bloku 64, u blizini kompleksa Airport City, predviđena je gradnja novog stambeno-poslovnog kompleksa Airport Garden. Površina prostora obuhvaćenog urbanističkim projektom iznosi 20.156,00 m2 (2 ha 01 ari i 56 m2). Lokacija obuhvata više kastastarskih parcela objedinjenih u tri građevinske parcele (GP1, GP2, GP3) površina 9.543 m2, 4.047 m2 i 6.566 m2.

Investitori urbanističkog projekta su kompanije Airport garden d.o.o. iz Beograda i DIPeM d.o.o. iz Čačka. Nosilac izrade urbanističkog projekta je Falcon group d.o.o Beograd.


(Foto: Falcon Group doo/ Urbanistički projekat)
Na GP1 predviđena je izgradnja stambeno-poslovnog objekta sa pretežno stambenom namenom. Parcela ima kolsko-pešačke pristupe na svojim kraćim stranama.

Na njoj je predviđena dvoetažna podzemna garaža, kao i deo parkiranja na terenu.
U prizemnim delovima – u nivou terena su lokali, dok su na nadzemnim etažama stambene jedinice. Objekat je konstruktivno podeljen na tri lamele.

Objekat je spratnosti 2Po+Su+P+9+Ps (Lamela A), odnosno 2Po+P+9+Ps (Lamele B i C). U okviru objekta ostvareno je 487 stambenih jedinica različitih struktura. Takođe ostvareno je 2.625,13 m2 poslovnih prostora u prizemlju i suterenu podeljenih u više jedinica. Za ove kapacitete obezbeđeno je 607 parking mesta.

Objekat će biti realizovan u dve faze.

(Foto: Falcon Group doo/ Urbanistički projekat)
Na parceli GP2 predviđena je izgradnja objekta isključivo poslovne namene.

Ulazni kolsko-pešački pristup se nalazi na kraćoj strani parcele, na severozapadu, dok se izlaz nalazi na dužoj, severoistočnoj strani parcele. Na njoj je predviđena dvoetažna podzemna garaža za smeštaj vozila.

U prizemnim delovima – u nivou terena objekat je manjeg gabarita kako bi se obezbedili dodatni kapaciteti parkiranja na parceli. Objekat ima dva armirano betonska jezgra u kojima su smeštena stepeništa i liftovi. Jezgra su pozicionirana u sredini objekta tako da se iz njih pristupa kancelarijskim prostorima.

Objekat je spratnosti 2Po+P+8+Ps. U okviru objekta ostvareno je 15.399,70 m2 poslovnog prostora. Za ove kapacitete obezbeđeno je 265 parking mesta.

Objekat će biti realizovan u jednoj fazi.

(Foto: Falcon Group doo/ Urbanistički projekat)
Na lokaciji građevinske parcele GP3 usvojen je Urbanistički projekat za izgradnju stambeno-poslovnog objekta u četiri faze.

Faznom gradnjom je predviđeno da faza 1 obuhvati izgradnju salona i servisa automobila sa podrumskom etažom, faza 2 obuhvata izgradnju oba nivoa podzemnih garaža sa lamelom 1 čime će se obezbediti parking mesta za fazu 3 i fazu 4, faza 3 obuhvata izgradnju lamele 2, faza 4 obuhvata izgradnju lamele 3.

Predmet izrade ovog urbanističkog projekta je realizacija izgradnje faza stambeno poslovnog objekta spratnosti 2Po+P+8+Ps koji se sastoji iz funkcije poslovanja u prizemlju i na 1. spratu, dok su na spratovima iznad predviđene stambene jedinice i nadgradnja salona i perionice isključivo poslovne namene.

Predmetna građevinska parcela ima kolsko prešačke pristupe u skladu sa organizacijom na njoj kao i deo parkiranja na terenu.

Predviđena je dvoetažna podzemna garaža za smeštaj vozila.

U prizemnim delovima – u nivou terena su lokali i poslovni prostor i to četiri jedinice ukupne neto površine 1.010,95 m2 na 1. spratu su predviđeni poslovni apartmani – 12 jedinice ukupne površine 719,46m2 dok su na etažama iznad stambene jedinice. Objekat je konstruktivno podeljen u dve lamele.

U okviru objekta ostvareno je 168 stambenih jedinica različitih struktura, 12 poslovnih apartmana i 4 lokala.

Iznad salona automobila koji je trenutno u realizaciji predviđa se dodatni poslovni prostor kancelarijskog tipa na 5 etaža iznad prizemlja ukupne površine 1.712,41 m2. Za ove kapacitete obezbeđeno je ukupno 281 parking mesto.

Javna prezentacija urbanističkog projekta, koju je oglasio Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda, trajaće do 13. januara 2021. godine.

I. M.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE