NavMenu

Flexi gradnja doo gradiće u Mirijevu zgradu sa tri lamele i 131 stanom (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 11.12.2020. 09:06
Komentari
Podeli
(Foto: IBM Consult/ Urbanistički projekat)
Kompanija Flexi gradnja doo planira da u beogradskom naselju Mirijevo, u Ulici kapetana Miloša Žunjića izgradi stambeno-poslovni objekat organizovan u tri lamele. U planu je da izrada ima 131 stambenu jedinicu, dva poslovna prostora i jednu kancelariju za upravu zgrade u nadzemnom delu, dok su u podrumskim etažama predviđene tehničke prostorije, stanarske ostave i podzemna garaža u dva nivoa.

Kako se navodi u urbanističkom projektu koji je izradilo preduzeće IBM Consult, objekat se sastoji podruma 2, podruma 1, suterena, prizemlja, tri sprata i povučenog sprata nad kojim je ravan neprohodan krov. Izlaz na krov je iz stepenišnog prostora.

U podrumskoj etaži 1, pored potrebnih tehničkih prostorija, organizovana je podzemna garaža 1, korisne površine 1.465,74m2, kapaciteta 92 PM (od čega su 56 PM rešena sistemom "Wohr Parklift 340" sa 2, 4 ili 6 (2+4) vozila po jedinici).
(Foto: IBM Consult/ Urbanistički projekat)
U podrumskoj etaži 2, pored stanarskih ostava, organizovana je garaža 2, korisne površine 882.26m2, kapaciteta 26 PM.

Ostala parking mesta, ukupno još 36 smeštena su na parceli kao natkrivena i delimično natkrivena na nivou suterena. Ukupan broj projektom ostvarenih parking mesta je 154.

U nadzemnom delu, objekat je podeljen na tri lamele sa potrebnim tehničkim prostorima na nivou suterena i ukupno 131 stambenom jedinicom na prizemlju i spratovima. U lameli 1 prevdiđeno je 33, u lameli 2 još 59, a u lameli 2 još 39 stanova.

Idejnim rešenjem predviđena je fazna izgradnja objekta kroz tri faze. U fazi 1 gradiće se podzemni deo objekta (garaža sa kolskim i pešačkim pristupima) i deo nadzemnog dela objekta - lamela 3, uređenje slobodnih i zelenih površina.
(Foto: IBM Consult/ Urbanistički projekat)
U okviru faze 2 biće izgrađen deo nadzemnog dela objekta - lamela 2, dok će u fazi 3 biti završen deo nadzemnog dela objekta - lamela 1, a planirano je i završno uređenje slobodnih i zelenih površina. Idejnim projektom predviđena je zastupljenost zelenih površina u direktnom kontaktu sa tlom u maksimalnoj meri.

Javna prezentacija urbanističkog projekta traje do 28. decembra 2020. godine.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.