Izvor: eKapija | Petak, 27.11.2020.| 11:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Gornji Milanovac dobio prvi bulevar - U planu gradnja stambenih zgrada pored saobraćajnice

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Yevhen Prozhyrko/shutterstock.com )
Rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića u Gornjem Milanovcu i zvanično je otvorena za saobraćaj, a predsednik opštine Dejan Kovačević je istakao da je veoma zadovoljan novim izgledom ulice, bulevarskog tipa, prve u Gornjem Milanovcu gde je povećan protok saobraćaja, a smanjena saobraćajna gužva, navodi se na opštinskom sajtu.

- Vrednost radova je nešto više od 35 miliona dinara a obuhvaćeni su kolovozi, razdelno ostrvo, pešačka staza, osvetljenje, kao i zeleni pojas oko saobraćajnice. Pohvalio bih kompaniju Svin izvođača radova jer je posao veoma kvalitetno i dobro urađen. Veoma je značajno što smo dobili prostor pored same saobraćajnice gde ćemo uspeti da izmenom generalnog urbanističkog plana dozvolimo gradnju u narednom periodu kako bismo nastavili niz stambenih objekata koji imamo, sve do same Železničke ulice - istakao je Kovačević.

Prema rečima predsednika opštine, ovaj deo grada dobija potpuno novi izgled, u pitanju je gotovo sam centar grada, a već decenijama zapušten.

- Prepoznali smo to kao problem i rešavamo. Glibića potok koji se ovde nalazi je delimično zacevljen, a odradićemo i kompletno zacevljenje sve do kompanije Helios. Sa druge strane nalazi se kompleks Opšte bolnice koji je u rekonstrukciji, dobiće novo parterno uređenje i nove objekte unutar kruga, tako da će ovo biti jako atraktivno uže gradsko jezgro. Izgled ovog dela grada za samo par meseci je značajno promenjen a u narednom periodu, izgradnjom stambenih zgrada biće potpuno neprepoznatljiv.

Uz rekonstruisanu ulicu uređen je i parking sa 40 parking mesta.

Javno komunalno preuzeće radi na izradi projekta za nadkrivanje zelene i robne pijace.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.