NavMenu

U Takovskoj ulici, nadomak Tašmajdanskog parka, niče novi hotel sa podzemnom garažom

Izvor: eKapija Sreda, 25.11.2020. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: Main architects/Urbanistički projekat, screenshot)
U centru Beograda, u Takovskoj ulici broj 6a, ina mestu nekadašnje zgrade firme Partizanski put, trebalo bi da nikne hotel.

Predmetna lokacija se nalazi u neposrednoj blizi Tašmajdanskog parka, Glavne pošte i zgrade RTS-a, a sam objekat se iviči sa zelenom površinom koja popunjava prostor između zgrade i Palate glavne pošte, crkve Svetog Marka i hrama Ruske pravoslavne crkve.

Prema urbanističkom projektu za adaptaciju, rekonstrukciju i dogradnju podzemne garaže i promenu namene poslovnog objekta u hotel koji je trenutno na javnom uvidum a čiji je investitor firma Progres iz Novog Sada, hotel će imati 3 zvezdice, restoran, poslovni prostor, podzemnu garažu i otvoreni parking.

Projektant je Main architects iz Aranđelovca.

Na nivou suterena, u delu objekta ka susednom stambenom objektu, planirano je da se napravi natkriveni prolaz kroz zgradu, koji bi služio za kolski i pešački prilaz unutrašnjem ekonomskom dvorištu.

Ukupna površina parcele je 2.930 m2, a prenamena postojećeg poslovnog objekta u hotel podrazumeva različite vrste unutrašnjih arhitektonsko-građevinskih radova kao i dogradnju dva nivoa podzemne garaže.

Ukupan broj planiraniih parking mesta u podzemnoj garaži i na otvorenom je 109 parking mesta.

Kako je navedeno u projektu, u prethodnom periodu već su izvršeni su radovi na uklanjanju pregradnih zidova postojećih kancelarija i formiranju novih pregrada, radovi na rekonstrukciji fasade su u toku.
(Foto: Main architects/Urbanistički projekat, screenshot)

U suterenu budućeg hotela nalaziće se poslovni prostor i recepcija, u niskom prizemlju restoran, kuhinja i hotelske sobe, na visokom prizemlju i prvom spratu samo hotelske sobe.


Podzemna garaža na dva nivoa imaće kolski pristup iz Takovske ulice, dok će se na slobodnoj površini ka Takovskoj ulici nalaziti otvoreni parking. U planu je ureženja krova podzemne garaže, pešački pristup hotelu iz Takovske ulice, probijanje kolskog prolaza u suterenu objekta za prilaz unutrašnjem ekonomskom dvorištu radi snabdevanja objekta, kao i povezivanje rekonstruisanog objekta na sve već postojeće i dostupne infrastrukturne sisteme na lokaciji.

Za objekat već postoje priključci na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, kao i priključak na elektroenergetsku mrežu, kao i priključak na Telekomovu mrežu, ali je objekat isključen sa daljinskog sisitema grejanja. Planirana je u potpunosti demontaža postojeće instalacije radijatorskog grejanja i uvođenje podnog grejanja.

Javni uvid u urbanistički projekat traje do 4. decembra.

B. Petrović






Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.