Izvor: seebiz.eu | Četvrtak, 15.04.2010.| 12:00

"Termalna rivijera" gradi termalnu banju u Mačvi - ulaganje od 80 mil EUR

Kompanije "Delta agrar", "La verdura" i "Termalna rivijera" uložiće 80 mil EUR u izgradnju staklenika i odmarališta sa termalnom vodom u blizini Bogatića. U prvoj fazi biće izgrađeni staklenici i termalni bazeni vredni 15 mil EUR gde će biti zaposleno 150 ljudi.

Gradnja staklenika za voće i povrće počeće u maju, a radovi na sportsko-rekreativnom kompleksu u junu. Kompleks će se prostirati na 20 hektara, gde će biti apartmansko naselje sa 130 kuća, dva hotela sa četiri zvezdice, zatvoreni i otvoreni bazeni.

Vrednost investicije za prvu fazu je 15 mil EUR, a prve goste bi trebalo da dočeka već u maju iduće godine, kada je zakazano otvaranje.

U početku ovo preduzeće zaposliće oko 150 radnika, dok je procena da će izgradnja celog kompleksa koštati oko 80 mil EUR, a tada bi posao dobilo oko 550 ljudi. Završetak celog kompleksa očekuje se u maju 2012. godine. Ovo je ujedno i najveća turistička investicija u Srbiji u ovoj sezoni.

Osnivač i vlasnik preduzeća "Termalna rivijera" Ljubiša Dragović kaže da će ovaj centar raditi 365 dana godišnje.

Osnovna ideja bila je da se iskoristi geotermalni potencijal koji Mačva ima. Investitor računa na dobru posetu, jer u krugu od 100 kilometara živi oko četiri miliona ljudi.

Opština Bogatić imaće obavezu da asfaltira oko 800 metara prilaznog puta do kompleksa, kao i da izgradi elektromrežu.

Nadam se da će i drugi investitori uvideti prednosti mačvanske ravnice i da će ih na pravi način iskoristiti za dobrobit svih - kaže Radenko Petrić, predsednik opštine Bogatić.

Osnivač preduzeća "Termalna rivijera" Ljubiša Dragović je jedini investitor i vlasnik 20 hektara zemljišta u Bogatiću na kome će biti izgrađen sportsko rekreativni centar. "Delta Agrar" i "La Verdura" su zakupci 16 hektara zemljišta na kojem će biti izgrađeni staklenici.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.