NavMenu

Grad Beograd prodao građevinsko zemljište na Novom Beogradu i u Zemunu za oko 5 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.11.2020. 12:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)Ilustracija
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd na dva javna nadmetanja prodao građevinsko zemljište u javnoj svojini za 585 miliona dinara, odnosno oko 5 mil EUR, prenosi Beoinfo.

Zemljište površine 3,1 hektar u Privrednoj zoni Auto-put u Novom Beogradu prodato je investitoru po početnoj ceni od 266.713.857,80 dinara. Lokacija je obuhvaćena Planom detaljne regulacije za područje Privredne zone Auto-put u Novom Beogradu i na zemljištu je predviđena izgradnja objekata namenjenih za privredne delatnosti.

Druga lokacija površine 1,9 hektara kod raskrsnice Lakat krivina, u blizini auto-puta za Novi Sad, prodata je po početnoj ceni od 319.095.397,98 dinara. Zemljište je obuhvaćeno Planom detaljne regulacije za područje između saobraćajnice T6, Ugrinovačke i Baranjske ulice, prema kome je zemljište opredeljeno za izgradnju objekata komercijalnih delatnosti.

- Vrednost građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Beograda, koje je otuđeno, od početka ove godine iznosi 5.055.756.205,50 dinara ili 43 mil EUR, a u 11 postupaka javnog nadmetanja otuđeno je 15,33 hektara građevinskog zemljišta. Osim toga, budžet Grada imaće dodatne prihode od doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, koji se investitorima obračunavaju u postupku pribavljanja građevinske dozvole - rekao je Vesić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.