Izvor: eKapija | Četvrtak, 19.11.2020.| 11:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ponovo bez zainteresovanih za kompleks ATP Vojvodine - Stečajni upravnik najavljuje novu prodaju krajem januara, investitor nezadovoljan cenom

(Foto: Google Maps/ screenshot)
Prodaja kompleksa ATP Vojvodina u čijem su sastavu autobuska stanica, novi i stari servis autobusa i drugi objekti proglašena je neupelom, jer niko nije uplatio depozit, rekao je za eKapjiu stečajni upravnik Nikola Pavlović. On je najavio da bi novi pokušaj prodaje trebalo da se sprovede krajem januara naredne godine.

Investitor preduzeća, Ilija Dević navodi u saopštenju da se ovako nešto se i očekivalo, jer su "i preduzeće i imovina opterećeni brojnim sporovima".

- Nejasno je i zašto je nadzorni odbor insistirao na tome, osim ako se ne priprema teren za slobodnu pogodbu. Tada bi sve otišlo budzašto, poverioci ne bi bili namireni osim eventualno glavnog Credit Agricole banke - navodi se u saopštenju.

Dević u saopštenju navodi i da u momentu uvođenja stečaja, 2008. godine, procenjena vrednost novosagrađenih objekata, dozvola i potencijala za biznis iznosila više od 100 mil EUR, a 12 godina kasnije, sve je ponuđeno za oko šest miliona, a "kupaca i dalje nema". Dodaje i da je protiv stečajnog upravnika podneo krivičnu prijavu.

Tri celine ATP Vojvodina, među kojima je i komleks novoizgrađene autobuske stanice i servisnog centra, ponuđeni su u oktobru po početnoj ceni od oko 785 miliona dinara.

Ovo nije prvi put da se prodaju objekti u sklopu preduzeća koje je već gotovo deceniju ugašeno, a za koje je posle neuspele privatizacije sud proglasio bankrotstvo.

I. Milovanović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.