NavMenu

Na Kopaoniku u planu gradnja novih hotela i apartmana visoke kategorije

Izvor: eKapija Petak, 13.11.2020. 12:13
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija / Aleksandra)
Izmenama i dopunama plana generalne regulacije za turističko naselje Lisina-Čajetina-Treska na Kopaoniku (blok 4) omogućena je izgradnja novih turističkih kapaciteta, hotela vioke kategorije, apartmana i vikend kuća, prema parametrima iz važećeg Osnovnog plana, a kako se navodi, u cilju ostvarenja standarda propisanih PPPPN Nacionalnog parka Kopaonik.

Planom koji je opština Raška stavila na javni uvid, predviđaju se izmene koje podrazumevaju utvrđivanje saobraćajne veze turističkih sadržaja u okviru predmetnih blokova sa ostalim turističkim sadržajima, optimalnom korekcijom planiranih trasa pristupnih blokovskih saobraćajnica van državnog puta i povezivanje sa ostalim delovima turističkog naselja; proširenje građevinskog područja u južnom delu obuhvata plana; prenamena parcela iz planirane osnovne namene zone apartmana u namenu hotela i usklađivanje sa Pravilima uređenja turističkih kompleksa u PPPPN Nacionalnog parka Kopaonik.

Površina obuhvaćena planom iznosi 25 ha.

Objekti turističkog smeštaja u obuhvatu plana nalaze se severnom delu i čine ga apartmani, vikend kuće sa pratećim ugostiteljskim i sportskim sadržajima.
(Foto: Opština Raška/Izmene i dopune plana generalne regulacije za turističko naselje Lisina-Čajetina-Treska na Kopaoniku)
- Realizacija sadržaja turizma TC Kopaonik podrazumeva: podizanje standardapostojećih i izgradnja novih objekata turističkog smeštaja visokog standarda (hoteli, apartmani) sa četiri i pet zvezdica, uz pretvaranje postojećih odmarališta u apartmane i pansione - navodi se u izmenama plana.

Prema gustinama određeni su tipovi koji imaju osnovne kategorije:
- hoteli- visoke gustine;
- apartmani- srednje gustine
- vikend kuće niske gustine

U zonama hotela planirana je izgradnja novih objekata-kompleksa i planirano je pogušćavanje novom izgradnjom. Maksimalna spratnost je P+2+3Pk.

Apartmani obuhvataju izgrađenu zonu i prostor koji je predviđen u delu proširenja građevinskog zemljišta. U ovoj zoni planirana je izgradnja novih objekata apartmana i rekonstrukcija, dogradnja, nadgradnja postojećih objekata do spratnosti P+2+Pk.

Vikend kuće obuhvataju sve ostale zone porodičnog i ruralnog turizma sa dvorištima i okućnicama. U ovim zonama planira se dalje proširenje, zaokruživanje i izgradnja novih objekata sa povezivanjem građevinskog područja radi racionalnijeg opremanja. Maksimalna spratnost je P+1+Pk Moguća je dogradnja i nadgradnja do spratnosti P+1+Pk.

Javni uvid u izmene i dopune plana generalne regulacije za turističko naselje Lisina-Čajetina-Treska na Kopaoniku (blok 4) trajaće do 8. decembra 2020. godine.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Planine i jezera

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.