Izvor: Tanjug | Četvrtak, 29.10.2020.| 13:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Neuspela prodaja hotela Splendid u Beogradu - Sledeća prilika za kupce 27. novembra

(Foto: Google Maps/screenshot)
Nijedan kupac nije se pojavio danas na javnoj prodaji zgrade hotela Splendid, koja se nalazi pored Skupštine Beograda, a nedaleko od Skupštine Srbije, pa je nova javna prodaja zakazana za 27. novembar, kada će biti i manja cena.

- Ne znam šta se desilo. Bilo je nekolicina interesenata. U zadnji čas niko se nije pojavio, svi su odustali. Da li svi čekaju drugu licitaciju i nižu cenu? Lično sam mislio da je sad cena od 2.000 EUR po m2 u odnosu na cene stanova po centru povoljna za jednu takvu zgradu na takvom mestu. Ja lično sam imao troje ljudi koji su to skoro gledali - rekao je u izjavi za Tanjug Miodrag Erac, praunuk jednog od osnivača ovog nekada luksuznog hotela.

Neto površina Splendida je 1.195 m2, a ovaj hotel koji su pre gotovo veka podigli Života Lazarević i Trivun Jovanović posle neuspele privatizacije 2008. godine odlukom Agencije za privatizaciju vraćen je naslednicima osnivača koji ga prodaju.

Erac kaže da je ovakva javna prodaja preko javnih izvršitelja trebalo da se dogodi prošle godina, ali se iz porodičnih razloga i tužbi to nije desilo.

- To je sve noćna mora koja traje osam godina od kada smo dobili rešenje o vraćanju imovine Agencije za restituciju. Prvo borba sa državom, pa na žalost porodična suđenja. Videćemo kako će izgledati sledećeg puta i šta ćemo dalje da radimo. Biće šta mora da bude - rekao je on.

Hotel Splendid, u Ulici Dragoslava Jovanovića, koji je posle otvaranja bio omiljen narodnim poslanicima, sada je već 12 godina zatvoren.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.