Izvor: eKapija | Ponedeljak, 26.10.2020.| 14:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uređuje se deo Orlovskog naselja u Mirijevu - U planu gradnja 546 stanova, ulica, vrtića, vodovodne mreže, toplovoda i kanalizacije

Ilustracija (Foto: Predrag Lukic/shutterstock.com)
Grad Beograd stavio je na javni uvid nacrt plana detaljne regulacije za deo Orlovskog naselja u Mirijevu, Gradska opština Zvezdara, koji je izrađen na inicijativu fizičkog lica Radoja Dekića iz Beograda.

Trenutno se, kako je navedeno u planskoj dokumentaciji, na predmetnom području nalaze objekti za individualno stanovanje, mahom deograđivani i nadograđivani, koji se greju na drva, ugalj ili pelet, a postojeći putevi su većinom neplanski građeni. Jedan deo parcela je neizgrađeno poljoprivredno zemljište, a u naselju nema vodovoda ni kanalizacije.

Planom je predviđena gradnja objekata za višeporodično stanovanje u tri podzone, na ukupnoj površini od 40.950 m2 i sa 546 stanova, kao i mreže novih saobraćajnica. U planu je da se broj stanovnika poveća sa 630 na 1.638, pa je previđena i gradnja depandansa predškolske ustanove za prihvat osamdesetoro dece tog uzrasta.

U zonama višeporodičnog stanovanja planirane su ulice koje imaju odvojene površine za kretanje pešaka i vozila.

Takođe, prema planu, gradiće se novi cevovod za vodosnabdevanje i kanalizaciona mreža, a u planu je i toplifikacija, odnosno priključenje svakog pojedinačnog objekta na sistem daljinskog grejanja JKP Beogradske elektrane, rekonstrukcija postojećeg toplovoda od toplane TO Mirijevo (do Ulice Šejkine i Ulice Zagrađe i izgradnja planiranih toplovoda duž ulica Nova 10, Ahmeta Ademovića, Vlastimira Pavlovića Carevca, Vitezova Karađorđeve zvezde i Zagrađe.

Predviđena je i izgradnja distributivne gasovodne mreže i povećanje kapaciteta telekomunikacione mreže.

Za evakuaciju komunalnog otpada iz planiranih objekata, neophodno je nabaviti kontejnere zapremine 1.100 litara.

Javni uvid traje do 26. novembra.

B. P.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.