Izvor: eKapija | Sreda, 21.10.2020.| 11:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zgrada sa 32 stana i podzemnom garažom gradiće se u Leskovcu

(Foto: Inkoprojekt Planiranje/ Urbanistički projekat)
U Leskovcu planirana je izgradnja stambenog objekta spratnosti Su+VP+3 paraleno sa Ulicom Kraljevića Marka. Zgrada će iamti ukupno 32 stana, a projektovana je i gradnja podzemne garaže. Izgradnjom ovog objekta (lamele A4), kako se navodi u urbanističkom projektu, zaokružiće se izgradnja na parceli, tako da će kompleks biti sa svih strana oivičen objektima i izgradiće se centralno dvorište u kompleksu.

Investitor je Bagdala gradnja, a obrađivač projekta je Biro za projektovanje, veštačenje u oblasti arhitekture i izvođenje radova u građevinarstvu Inkoprojekt Planiranje.

Katastarska parcela na kojoj je planirana izgradnja višeporodičnog stambenog objekta je nepravilnog oblika. Unutar njenih granica trenutno postoje dva stambena objekta, jedan stambeno-poslovni objekat, dve trafostanice i nadstrešnica iznad rampe za podzemnu garažu.

Međutim, kako se u urbanističkom projektu navodi, sam kompleks je neuređen i njegov potenicijal nije iskorišćen. Teren nije nivelisan, saobraćajnice nisu izvedene, nema zona sa zelenilom i parking mesta su neobeležena. Da bi se kompleks zaokružio i prostor iskoristio na adekvatan način, predlaže se izgradnja još jednog stambenog objekta.

Sprovođenjem rešenja koje se predlaže ovim urbanističkim projektom u kompleksu će se obezbediti uslovi za život stanara, parkiranje će biti rešeno na način koji zadovoljava potrebe korisnika, izvršiće se uređenje staza i komunikacija, a predviđeno je i zelenilo.

U suterenu stambenog objekta planirano je zatvoreno parkiranje, ukupnog kapaciteta 22 parking mesta. U suterenskoj etaži nalazi se i tehnička prostorija-podstanica grejanja.

U oviru visokog prizemlja planirano je stanovanje (8 jedinica). Iz dvorišta se na visoko prizemlje stiže pomoću stepenica, ili korišćenjem podizne sklopive platforme (namenjene osobama sa invaliditetom).

Tipske etaže objekta su takođe zamišljene kao stambene i projektovane su sa stanovima različite strukture, a ukupan broj stanova na tipskoj stambenoj etaži je 8. Ukupan broj stambenih jedinica u objektu je 32.

I. M.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.