Izvor: Radio 021 | Utorak, 13.10.2020.| 14:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Menjaju se urbanistički planovi Salajke i Alibegovca u Novom Sadu - Izmene i u delu centra zbog podzemne garaže

(Foto: photosmatic/shutterstock.com)
Skupština grada Novog Sada će na sednici u četvratak, 15. oktobra doneti odluke o izradi novih planova Salajke i Alibegovca.

Najvažnija odluka je pravljenje novih urbanističkih planova Salajke, konkretno se predlaže izmena tri plana detaljne regulacije koji pokrivaju ovaj deo grada. U pitanju su planovi detaljne regulacije (PDR) Salajke severno od Partizanske ulice, PDR Salajke južno od Partizanske ulice i PDR bloka između Temerinske, Kisačke i Dositejeve.

U predloženim odlukama nema navoda zašto se planovi menjaju, osim birokratske formulacije da se radi o preispitivanju važećih planova i njihovom usklađivanju sa stanjem na terenu i potrebama korisnika prostora.

Slična birokratska obrazloženja su navedena i uz predloge da se izmene dva plana detaljne regulacije koji pokrivaju Alibegovac u Petrovaradinu. U pitanju je prostor od 150 hektara sa sremske strane Dunava, gde su sada uglavnom vinogradi i vikendice, uz poneki nelegalno izgrađeni objekat. U dosadašnjim gradskim planovima ovaj prostor je bio predviđen za turističko-sportsko-rekreativne površine uz uglavnom samo porodično stanovanje uz Bukovački put.

Na dnevnom redu Skupštine je izmena Plana detaljne regulacije dela centra Novog Sada u delu Ulice Modene zbog gradnje podzemne garaže, zatim izmena Plana detaljne regulacije dela Bukovca zbog zaštite dalekovoda od 110Kv koji tuda prolazi, kao i promena Plana detaljne regulacije dela Futoga severno od Ulice Moše Pijade zbog lokacije gde bi se gradila pravoslavna crkva.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.