Izvor: eKapija | Nedelja, 11.10.2020.| 14:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Kragujevcu će se graditi stambeno-poslovni objekat i skladište staklenih proizvoda

(Foto: Grad Kragujevac/ Geosistem MB)
Grad Kragujevac objavio je javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta sa urbanističko-arhitektonskim rešenjem za izgradnju stambeno-poslovnog objekta u Ulici Save Nikolića.

Površina parcele na kojoj je predviđena gradnja je 1631 m2 i predstavlja zemljište u građevinskom poručju u privatnoj svojini investitora Milana Miletića.

Objekat je organozovan kao jedinstvena fizička celina sastavljena iz dve funkcionalne celine: stambena jedinica, spratnosti P+1 i zatvoreno skladište, spratnosti PV za skladištenje stakla.

Kako se navodi u dokumentaciji, u prednjem delu objekta projektovan je stambeni prostor, dok je u zadnjem delu objekta projektovano zatvoreno skladište za odlaganje stakla.

Stambeni prostor čini jedna stambena jedinica spratnosi P+1. U prizemlju ovog dela objekta, pored ulazne zone sa vertikalnom komunikacijom, projektovane su i prostorije za dnevne aktivnosti i to dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom, kupatilo i terasa. Na spratu su predviđene tri spavaće sobe i kupatilo. Neto površina projektovanog stambenog prostora iznosi 107,70m2. Ulaz u stambeni deo projektovan je sa severoistočne strane.

Deo objekta namenjen poslovanju čini skladište spratnosti PV, neto površine 604,71 m2. Ulaz u skladišni prostor nalazi se na severoistočnoj fasadi. Ovaj ulaz namenjen je za utovar robe, kroz vrata dimenzije 500/450 cm. Drugi ulaz u objekat je planiran na jugozapadnoj fasadi i namenjen je za istovar robe kroz vrata dimenzija 500/450cm. Unutar objekta kretanje robe vršiće se putem planirane kranske staze, a skladištenje stakla vršiće se u specijalzovanim regalima i šticnama za skladištenje stakla.

U samom skladištu nalazi se radno mesto sa potrebnom kompijutreskom opremom za kontrolu ulaza i izlaza skladišne robe.

Projekat je izradilo kragujevačko preduzeće Geosistem MB, a javna prezentacija traje do 14. oktobra 2020. godine.

I. M.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.