Izvor: eKapija | Ponedeljak, 28.09.2020.| 15:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

Usvojeni planovi za nove beogradske projekte - Rekonstrukcija sportskog komplesa na Crvenom krstu, gradnja stambeno-poslovnog kompleksa na mestu Depoa

Ilustracija (Foto: B Brown/shutterstock.com/)
Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su set planova ili izmena i dopuna planova detaljne i generalne regulacije za delove opština Zvezdara, Voždovac, Zemun, Čukarica, Rakovica i Palilula, a donete su i odluke o izradi ili izmenama i dopunama još nekoliko planova za delove teritorija Novog Beograda, Voždovca, Zemuna, Surčina i Starog grada.

- Deset planova se usvaja i to osam planova detaljne i dva plana generalne regulacije, kao i odluke o izradi još tri plana. Planovi generalne regulacije imaju za cilj dodatni razvoj toplovodne mreže, što je u skladu sa donetim merama za poboljšanje ekološke klime u gradu. Takođe, značajan je i Plan detaljne regulacije za sportske komplekse u Vojvode Šupljikca i Vatroslava Jagića, to jest kompleks Radničkog na Crvenom krstu koji decenijama čeka rekonstrukciju, a plan će omogućiti da zajedno sa Republikom uđemo u taj projekat. Jedan od važnih planova za ekonomiju grada jeste budući stambeno-poslovni kompleks na poziciji Depoa, ali i plan na Rospi ćupriji, čime će se razrešiti problemi širine saobraćajnica i trotoara i nedostajuće infrastrukture u ovom delu grada. Slična je situacija i sa planom za područje uz Ovčanski put na Paliluli, gde će se utvrditi mreža saobraćajnica i pozicije za javne objekte - rekao je glavni urbanista Marko Stojčić.

U sklopu jednog od planova prihvaćena su i četiri amandmana građana, prenosi Beoinfo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.