Izvor: Beta | Nedelja, 21.03.2010.| 11:50

Gradi se novi hotel u Banji Koviljači - do sredine aprila otvaranje apartmanskog dela

U centru Banje Koviljače, na mestu nekadašnje robne kuće, gradi se novi hotel visoke kategorije sa četiri zvezdice, kapaciteta 220 postelja.

Radovi koji se odvijaju u dve faze započeti su pre više od godinu dana, a planirano je da do sredine aprila bude otvoren apartmanski deo sa 46 apartmana i 146 kreveta.

Druga faza radova koja uključuje izgradnju 38 hotelskih soba sa recepcijom, restoranom, velnes centrom, dve kongresne sale i drugim pratećim sadržajima, očekuje se da bude završena 2011. godine.

Vrednost investicije je oko 4 mil EUR, a prema rečima vlasnika hotela Dragoslava Nikolića, veći deo sredstava obezbeđen je iz kredita Fonda za razvoj Republike Srbije.

Nikolić je rekao novinarima da bi prema trenutnoj proceni, u hotelu trebalo biti angažovano 60 radnika različitih struka.

Pored Specijalne bolnice za rehabilitaciju, koja raspolaže sa 416 postelja, u Banji Koviljači postoji još hotel "Podrinje" sa 240 i odmaralište "Gučevo" sa 216 postelja, koji su u sastavu hotelsko-turističkog preduzeća "Banja Koviljača".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.