NavMenu

Izmene u planu naselja Gradnulica u Zrenjaninu - Omogućena gradnja javne garaže

Izvor: Dnevnik Utorak, 08.09.2020. 08:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: chaoss/shutterstock.com)Ilustracija
Odeljenje za urbanizam Gradske uprave u Zrenjaninu stavilo je na javni uvid izmene i dopune Plana generalne regulacije naselja Gradnulica. Prva izmena je uvećanje površina za javne namene za javne objekte, sa 8,9 na 15 hektara.

Predviđa se i povećanje površina za poslovne komplekse, sa 3,2 na 8,7 hektara.

Jedna od novina u Planu generalne regulacije je formiranje nove javne površine za Sportsko-rekreacioni centar Motel. Na Bulevaru Milutina Milankovića planirana je izgradnja nove benzinske stanice.

Izmenama plana omogućena je izgradnja javne garaže. Parking garaža predviđena je na parceli broj 5755, sa smernicama da su u sklopu objekta moguće i komercijalne delatnosti - trgovina, ugostiteljstvo i slično, a u prizemlju objekta i toaleti. Moguća je izgradnja i podzemne etaže. Predviđeno je da se parcela obezbedi transparentnom ogradom visine 1,8 metara. Ostavljena je i mogućnost fazne izgradnje, pri čemu bi se prvo radilo parkiralište, a potom kompletna parking garaža.

U planu se konstatuje i da su u ovom delu grada izgrađene biciklističke staze obostrano u ulicama Žarka Zrenjanina, Bulevar Milutina Milankovića i Cara Dušana, a jednostrano u Prvomajskoj i ulici 6. maja. Biciklističke staze mogu se graditi i u okviru poprečnih profila svih ulica, ukoliko prostorne mogućnosti to dozvoljavaju, navedeno je u tekstu plana regulacije.

Izmene i dopune plana na uvidu javnosti su do 4. oktobra, do kada se u pismenom obliku mogu dostaviti primedbe i komentari. Javna sednica Komisije za planove zakazana je za 7. oktobar, a sednici mogu prisustvovati samo oni koji su zvanično uložili primedbe i komentare.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.