Izvor: Dnevnik | Četvrtak, 11.03.2010.| 09:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Park City" u Novom Sadu otvara kapije sredinom aprila

Završetak radova na kompleksu "Park City" u Novom Sadu, koji se nalazi na Limanu 3, privodi se kraju, a zvanično otvaranje očekuje se kroz mesec dana.

Radovi u zgradama su gotovi, a trenutno se uređuje prilaz zgradama, pravi se nova pešačka staza duž Ulice narodnog fronta, dok bager okolo raščišćava gradilište.

Lamela A odnosno zgrada bliža limanskoj opštini kompletno je prodata i tu neće biti stanara. PR menadžer u preduzeću "Vondel Capital" Silvija Stanišić rekla je za "Dnevnik" da su skoro svi stanovi prodati i da će ovaj jedinstveni kompleks u gradu imati ispod zgrada veliku garažu koja je namenjena stanarima zgrade i vlasnicima lokala.

"Park City" trenutno je najveća građevinska investicija u Vojvodini, čija je vrednost radova skoro 90 mil EUR, a investitor je holandska firma "Vondel Capital".

- U ovom kompleksu će svoj market otvoriti slovenački "Tuš", potom nemački DM, nemački lanac restorana italijanske kuhinje "Vapiano", koji posluje u celom svetu s više od 60 objekata, jedan od njih je u Tržnom centru "Ušće" na Novom Beogradu, zatim novosadski kafe "Makiato" i mnogi drugi – saznaje "Danas" u ovom preduzeću.

Kompletnu zgradu A kupila je novosadska kompanija DMS, a polovinu zgrade B firma "Micronas" iz Novog Sada, koja se takođe bavi visokim tehnologijama.

Od 50 luksuznih apartmana s površinama većim od 150 kvadrata, veći deo je prodat. Cene po kvadratu su različite i kreću se od 1.200 do 2.200 EUR.

- Kompleks zgrada, simbolično nazvan "Park City", sa preko 60.000 metara kvadratih, ima 280 stanova i luksuznih apartmana površine od 30 do 420 metara kvadratnih, kao i podzemnu garažu sa oko 400 garažnih mesta.

Zemljište na ovoj parceli je zakupljeno na 80 godina po ceni od oko 500 miliona dinara.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.