NavMenu

TPC Kalča u Nišu dobija savremeniji izgled - Obnova kupole i upotrebna dozvola čekaju rešenje imovinskih odnosa

Izvor: Niške vesti Sreda, 12.08.2020. 10:23
Komentari
Podeli
(Foto: Google Maps/screenshot)
Tržni centar Kalča u Nišu dobija polako novi izgled zahvaljujući Udruženju vlasnika lokala koji su odlučili da najstarijem niškom tržnom centaru sagrađenom pre tri decenije vrate stari sjaj. Prema rečima Dragoslava Pavlovića, predsednika UO Udruženja, radovi su počeli u maju, a do sada su završeni molerski i farbarski radovi. Za preuređenje TC Kalča vlasnici su izdvojili do sada 7 miliona dinara.

Pavlović dodaje da su ovih dana postavljene i klupe u centru koje posetioci mogu da koriste da predahnu dok odlučuju šta će i gde kupiti, a u tome će im pomoći i info pult koji će biti postavljen na kome će posetioci moći da vide gde se koji lokal nalazi kako bi se lakše snašli prilikom kupovine.

- Do svake klupice je dovedena struja i postavljeni su punjači za mobilne telefone što je još jedan od načina da posetiocima olakšamo boravak u centru - dodaje Pavlović.

Dodaje da će obnova kupole u TC Kalča morati malo da sačeka jer njena sanacija zahteva više novčanih sredstava kao i klimatizacija u objektu. Sadašnja ne radi i ne može da se popravi, tako da će morati, kaže Pavlović, da se potraži neko drugo rešenje za ovaj problem.

Problem upotrebne dozvole će, takođe, morati da sačeka rešenje.

- Građevinar koji je investitor i na koga se vodi zemljište više ne postoji, a zemljište još nije preneto na vlasnike lokala zbog čega je nemoguće ozakonjenje objekta. Pošto smo pokušali da sve to rešimo sudskim putem čekamo presudu apelacionog suda i ako to bude rešeno imaćemo uslova da započnemo proces dobijanja upotrebne dozvole - kaže Dragoslav Pavlović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.