NavMenu

"Holiday Inn" stiže u Novi Sad - za hotel sa 4 zvezdice 11 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedeljak, 01.03.2010. 15:12
Komentari
Podeli

Drugi hotel renomiranog svetskog lanca "Holiday Inn" u našoj zemlji biće otvoren do kraja iduće godine u Novom Sadu. Izgradnja objekta od 8.500 m2 na raskrsnici Subotičkog bulevara i Futoškog puta počeće sredinom aprila, a investitor "Aleksandar gradnja" uložiće oko 11 mil EUR. Taj hotel biće prvi u vojvođanskoj prestonici koji će poslovati u okviru internacionalnog brenda.

"Holiday Inn" Novi Sad odgovaraće zahtevima za internacionalnu kategorizaciju 4+ zvezdice i prvenstveno će biti namenjen poslovnom svetu, kome će, osim vrhunskog smeštaja, na raspolaganju biti i wellness zona sa zatvorenim bazenom, konferencijski centar sa više multifunkcionalnih sala, restoran internacionalne kuhinje i drugi dodatni sadržaji, najavio je u intervjuu za "eKapiju" Bojan Popivoda, izvršni direktor "Savath Hospitality Management", kompanije koja je angažovana za upravljanje projektom i poslovanjem hotela.

Bojan PopivodaBojan Popivoda

- Prema projektu koji su izradili projektanti beogradskog "Zenit inženjeringa" na čelu sa arhitektom Mustafom Musićem, objekat hotela sadrži dve podzemne etaže, prizemlje, galeriju, šest spratova i dva povučena sprata. Izuzetno inovativno i zanimljivo arhitektonsko rešenje, dodatno ističe poseban likovni element i vizuelni reper koji čini kapsula na vrhu objekta. Ona je koncipirana kao penthaus sa dva dupleks apartmana površine 93 m2 i 96 m2. U okviru parcele je projektovan i spoljašnji parking površine 565 m2, što sa kapacitetima koji su predviđeni u podzemnim etažama obezbeđuje prostor za 63 parking mesta - objasnio je Popivoda.

Kada je reč o smeštajnim kapacitetima, u ponudi će biti 124 komforne sobe, uključujući i dve sobe za osobe sa posebnim potrebama, kao i specijalan "Executive Club", odnosno sprat sa posebno opremljenim sobama i apartmanima koji su prema standardima "Holiday Inn-a" definisani kao "Executive" jedinice. Prosečna veličina standardne sobe će iznositi 24 m², a kupatila 4,5m², što je usklađeno i sa novim standardima u hotelijerstvu koji će biti usvojeni u Srbiji tokom 2010. godine. Sobe će biti opremljene najsavremenijom opremom - Smart Room kontrolom, LCD televizorima, brzim internetom, telefonom, mini barom, fenom, pay TV-em, a "executive" apartmani sadržaće i sef, peglu, električni bokal, vagu i dr.

- Novost na novosadskom tržištu hotela biće i posebna ponuda tzv. dužeg boravka (long stay), namenjenog prvenstveno gostima i menadžerima iz inostranstva, kojima će "Holiday Inn" tokom boravka u Srbiji biti "druga kuća".

Za organizovanje konferencija i seminara predviđene su četiri multifunkcionalne sale ukupne površine 400 m2. One će se, kako je rekao Popivoda, sistemom pokretnih zidova, optimalno prilagođavati potrebama organizatora događaja.

- Veličina sale i broj mesta zavisiće od vrste konferencije, odnosno događaja i potrebnog tipa postavke sale, a maksimalni kapacitet mesta za sedenje je 230 osoba.

Od dodatnih sadržaja, "Holiday Inn" Novi Sad imaće i restoran površine 200 m², koji će moći da primi 84 gostiju. Kuhinja restorana je projektovana u skladu sa najsavremenijim standardima koji podrazumevaju implementaciju ISO 22000 i HACCP sistema.

U zoni wellness-a, pored zatvorenog bazena sa plažom, nalaziće se fitnes i teretana, prostor za masažu i druge tretmane, whirpool, tursko kupatilo, sauna, muška i ženska svlačionica.

Visoki standardi za smeštaj poslovnih ljudi u Vojvodini

Popivoda je naglasio da će hotel biti građen i opremljen prema visokim zahtevima "InterContinental Hotels" grupe, a svakako će biti implementirani i novi standardi, definisani u okviru procesa globalnog "relaunchinga" brenda "Holiday Inn", koji je u toku.

- Ideja vodilja prilikom definisanja koncepta budućeg hotela je proistekla iz potrebe za jedinstvenim i novim proizvodom na hotelskom tržištu Novog Sada, koji će biti prepoznatljiv po svom brendu, kvalitetu i usluzi i sa pravom očekujemo da će time vrlo brzo steći poziciju nezaobilaznog mesta za mnoge posetioce grada a pre svega poslovne ljude - rekao je Popivoda. Takođe, donošenju odluke o pripajanju lancu "Holiday Inn-a" je umnogome doprinelo veoma pozitivno iskustvo koje je kompanija "Savath Hospitality Management" imala prilikom razvoja i u poslovanju hotela iz istog lanca u Beogradu.


Posebna prednost budućeg "Holiday Inn"-a je njegova lokacija, jer će biti smešten na svega 2,5 km od centra grada, na jednoj od najvažnijih saobraćajnica vojvođanske prestonice, koja trenutno predstavlja gradsku zonu u razvoja.

- Subotički bulevar je trenutno najznačajnija infrastrukturna investicija u Novom Sadu i uskoro postaje najvažnija gradska saobraćajnica koja će direktno biti povezana sa autoputem E75, a budućim novim mostom i sa Sremskom Kamenicom. "Holiday Inn" kao brend koji je tradicionalno orjentisan ka korporativnom segmentu će se u ovom slučaju nalaziti u centru privredno najrazvijenijeg regiona Srbije a gravitiraće i područijima u krugu od 70 kilometara od Novog Sada. Očekujemo da će pored posetilaca grada u hotelu boraviti i poslovni svet koji je povezan sa privrednim subjektima u Bačkoj Palanci, Čelarevu, Zrenjaninu, Inđiji, Apatinu, Subotici, Somboru, Bačkoj Topoli, odnosno svih gradova i opština koje su privredno dobro razvijene. Veliki potencijal za dobro poslovanje hotela vidimo u sve većem prisustvu međunarodnih kompanija u Vojvodini, kao i otvaranju novih pogona - objasnio je Popivoda.

Prema njegovim rečima, brojne međunarodne kompanije na globalnom nivou imaju ugovore sa "InterContinental Hotels" grupom, tako da se po tom osnovu može očekivati značajan broj redovnih gostiju. Tome treba dodati podatak da je najbliži hotel iz tog lanca, ne računajući novobeogradski, "Holiday Inn" u Budimpešti.

- Novi Sad je poslednjih godina zahvaljujući brojnim investicijama, ekspanziji sajmova, "Exit" festivalu i drugim značajnim događajima, postao interesantna, kako poslovna, tako i turistička destinacija za inostrane goste. U gradu trenutno postoji oko 2.200 ležaja i u poslednje vreme, sve je više manjih butik hotela kapaciteta oko dvadesetak soba, ali poslovnih hotela više kategorije a koji kvalitetom sadržaja i usluge u potpunosti odgovaraju zahtevima internacionalnog tržišta nema dovoljno. Cenom i poslovnom politikom trudićemo se da budemo konkurentni ne samo hotelima u Vojvodini i Srbiji, već i u okruženju a sa ovakvim objektom će u značajnoj meri biti obogaćena i unapređena turistička ponuda Novog Sada i okoline - zaključio je Popivoda.

T.S.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.