NavMenu

U planu poslovna zgrada u Bulevaru heroja sa Košara na Novom Beogradu

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.07.2020. 14:37
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Studio Arhitektura)
Izgradnja poslovnog objekta u planu je na adresi Bulevar heroja Košara na Novom Beogradu. Kako se navodi u dokumentaciji, predmetna parcela pripada Bloku 65, između Ulice Tadije Sondermajera i Bulevara Heroja sa Košara.

Prostor obuhvaćen urbanističkim projektom prema specifičnom pretežnom načinu korišćenja nalazi se u zoni "mešoviti gradski centri".

Ostvarena spratnost objekta, a u skladu sa definisanim maksimalnim visinama venca i slemena je 2Po+P+8. Objekat ima dve podzemne etaže.

Rešenje stacioniranja vozila na parceli najvećim delom je rešeno u okviru podzemne garaže na dva nivoa. S obzirom na to da je idejnim rešenjem u objektu ostvareno 14.389,60 m2 neto površine poslovnog prostora (poslovanje i trgovina) minimalan potreban broj parking mesta je 240. Kapacitet parkiranja u podzemnoj dvoetažnoj garaži je 222 vozila. U okviru garaže na etaži -1 i etaži - 2 je predviđen i prostor za tehničke prostorije.

Prizemlje je predviđeno da ima potpuno poslovnu funkciju s tim da su u okviru nje predviđeni ulazi koji vode prema poslovnim delovima na spratovima. Predviđeno je dva ulaza u poslovne delove čime su fomirane dve lamele poslovne namene koje su grupisane oko dva jezgra na spratovima. U prizemnoj etaži formirana su i četiri zasebna ulaza koji vode prema poslovnim prostorima na 1. spratu.

Spratovi od prvog do osmog su predviđeni kao potpuni poslovne etaže. Prostori su poslovne namene i moguće ih je na svakoj etaži funkcionalno podeliti prema potrebama budućih korisnika. Inicijalno je podeljen u skladu sa potrebama investitora.

Na krovu objekta predviđena je tehnička etaža za smeštaj prostorija u funkciji nesmetanog grejanja i hlađenja objekta kao i ventilacionih kanala čiji se izvodi nalaze na krovu.

Objekat je isprojektovan u duhu savremene arhitekture karakteristične za namenu objekta odnosno njegovih delova kao i ambijenta Novog Beograda koji se u ovom delu razvija, navedeno je.

Ukupna bruto izgrađena površina (podzemno+nadzemno) je 23.476,15 m2. Ukupna neto površina objekta 21.690,18 m2. Neto površina poslovanja 14.389,60 m2. Neto površina garaže 5.951,73 m2.

Investitor je TB 65 doo iz Beograda, a urbanistički projekat je uradio Studio arhitekture iz Niša.

Javna prezentacija se održava do 24. jula, a više potražite OVDE.

A.K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.