NavMenu

Ulica pukovnika Milenka Pavlovića u Batajnici gubi rang magistrale - U planu dve nove ulice

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.07.2020. 12:51
Komentari
Podeli
Planirana namena površina (Foto: Print screen / Izmena i dopuna plana / Urbanistički zavod Beograda)Planirana namena površina
Javni uvid Izmene i dopune Plana detaljne regulacije naselja Batajnica za deo ulice Nova 47, održava se do 22. jula.

U Planu se navodi da predmetna teritorija pripada Celini 4, odnosno delu naselja između ulica: Pukovnika Milenka Pavlovića, Carice Jelene i železničke pruge Beograd-Novi Sad.

Površina obuhvaćena Planom iznosi oko 1.06 ha.

Kakao se može videti u Planu, Ulica pukovnika Milenka Pavlovića (deo državnog puta IIA reda 100), gubi rang magistrale i postaje ulica prvog reda.

U okviru granice nalaze se i ulica Nova 47 i Nova 30, obe deo sekundarne ulične mreže. Ulica Nova 47 se proširuje na potezu od Ulice pukovnika Milenka Pavlovića do planirane ulice Nova 30.

Кroz naselje Batajnica, prostire se saobraćajni potez koga čine Ulica carice Jelene i ulica Jovana Brankovića i koji povezuje Batajnicu sa Ugrinovcima na jugu i sa Novim Banovcima na severu. Ovaj potez je deo Državnog puta IIB reda 319 i sa železničkom prugom Beograd-Šid se ukršta u nivou.

Da bi se omogućilo rasterećenje ovog putnog pravca i povećala protočnost, planirano je ukidanje postojećeg 14 ukrštaja u nivou i uspostavljanje saobraćajnice Nova 47 sa denivelisanim ukrštajem sa železničkom prugom.

Po izgradnji navedenog denivelisanog ukrštaja, i ukidanju postojećeg, planirana ulica Nova 47 postala bi deo Državnog puta IIB reda 319.


Takođe, planirana obilaznica oko Batajnice, sada delimično izvedena, će po svojoj izgradnji preuzeti ulogu državnog puta IIA reda 100 Horgoš - Beograd.

Ulica Nova 47 je planirana kao dvosmerna, minimalne širine regulacije od 16 metara.

Sa jugistočne strane ulice planirane saobraćajnice Nova 47 (sa većom širinom trotoara) planiran je jednostrani jednoredni drvored sa travnom bašticom koji predstavlja dopunu rešenja drvoreda iz osnovnog plana.

Naručilac izrade plana je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a obrađivač Urbanistički zavod Beograda.

A. K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.