Izvor: eKapija | Četvrtak, 02.07.2020.| 12:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ulica pukovnika Milenka Pavlovića u Batajnici gubi rang magistrale - U planu dve nove ulice

Planirana namena površina
Planirana namena površina (Foto: Print screen / Izmena i dopuna plana / Urbanistički zavod Beograda)
Javni uvid Izmene i dopune Plana detaljne regulacije naselja Batajnica za deo ulice Nova 47, održava se do 22. jula.

U Planu se navodi da predmetna teritorija pripada Celini 4, odnosno delu naselja između ulica: Pukovnika Milenka Pavlovića, Carice Jelene i železničke pruge Beograd-Novi Sad.

Površina obuhvaćena Planom iznosi oko 1.06 ha.

Kakao se može videti u Planu, Ulica pukovnika Milenka Pavlovića (deo državnog puta IIA reda 100), gubi rang magistrale i postaje ulica prvog reda.

U okviru granice nalaze se i ulica Nova 47 i Nova 30, obe deo sekundarne ulične mreže. Ulica Nova 47 se proširuje na potezu od Ulice pukovnika Milenka Pavlovića do planirane ulice Nova 30.

Кroz naselje Batajnica, prostire se saobraćajni potez koga čine Ulica carice Jelene i ulica Jovana Brankovića i koji povezuje Batajnicu sa Ugrinovcima na jugu i sa Novim Banovcima na severu. Ovaj potez je deo Državnog puta IIB reda 319 i sa železničkom prugom Beograd-Šid se ukršta u nivou.

Da bi se omogućilo rasterećenje ovog putnog pravca i povećala protočnost, planirano je ukidanje postojećeg 14 ukrštaja u nivou i uspostavljanje saobraćajnice Nova 47 sa denivelisanim ukrštajem sa železničkom prugom.

Po izgradnji navedenog denivelisanog ukrštaja, i ukidanju postojećeg, planirana ulica Nova 47 postala bi deo Državnog puta IIB reda 319.

Takođe, planirana obilaznica oko Batajnice, sada delimično izvedena, će po svojoj izgradnji preuzeti ulogu državnog puta IIA reda 100 Horgoš - Beograd.

Ulica Nova 47 je planirana kao dvosmerna, minimalne širine regulacije od 16 metara.

Sa jugistočne strane ulice planirane saobraćajnice Nova 47 (sa većom širinom trotoara) planiran je jednostrani jednoredni drvored sa travnom bašticom koji predstavlja dopunu rešenja drvoreda iz osnovnog plana.

Naručilac izrade plana je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a obrađivač Urbanistički zavod Beograda.

A. K.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.