Izvor: Politika | Petak, 12.02.2010.| 10:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Država i neimari dogovorili izgradnju 5.000 stanova na mestu kasarne "4. jul" u Beogradu

Rešenja za brže izdavanje građevinskih dozvola, otklanjanje problema likvidnosti građevinskih preduzeća, uvođenje poreskih olakšica i nastup domaćih neimara na našem, ali i stranim tržištima biće zadaci nove radne grupe sastavljene od predstavnika ministarstava ekonomije, finansija, prostornog planiranja, izvođača radova i proizvođača materijala.

Predlog za njeno formiranje potekao je od premijera Mirka Cvetkovića, koji se juče (11. februar 2010. godine) u Vladi Srbije sastao sa četrdesetak predstavnika građevinskih preduzeća. Na tom sastanku, kako saznaje "Politika", dogovoreno da država krene u izgradnju 5.000 stanova na mestu kasarne "4. juli" u Beogradu.

– Svi su se saglasili da izgradnja 100 zgrada na mestu kasarne pravi dobar put za izlazak domaćih firmi iz nelikvidnosti. Na taj način biće utrošene višemesečne zalihe građevinskog materijala i uposlen veliki broj firmi. Nije bilo reči kome će biti namenjeni stanovi, ali pretpostavljam da će većina pripasti Vojsci i MUP-u – kaže za "Politiku" Goran Rodić, iz Privredne komore Srbije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.