Izvor: eKapija | Nedelja, 31.05.2020.| 18:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kondominijum od šest zgrada gradiće se u Starim Banovcima

Projektovani izgled kondominijuma (Foto: Opština Stara Pazova/ Urbanistički projekat/ LMD Inženjering )
Urbanističkim projektom koji je izradilo preduzeće za projektovanje, inženjering i konsalting LMD Inženjering iz Stare Pazove, predviđa se gradnja kondominijuma sa 26 stambenih jedinica u Starim Banovcima. Planirani kompleks bi se uz 26 stambene jedinice, sastojao i od 12 garažnih mesta, portirnice, interne saobraćajnice, 30 parking mesta i uređenih zelenih površina na parceli.

Investitor je Branislav Kristić iz Starih Banovaca, čija je namera da na parcelama izgradi stambeni kompleks tipa kondominijum koji bi se sastojao od šest objekata porodičnog stanovanja u nizu, a u okviru svakog je locirano po četiri ili šest stambenih jedinica. Cilj izrade urbanističkog projekta je definisanje uslova za projektno-tehničku dokumentaciju za izgradnju.

Projektom je predivđeno da u prvih pet objekata do ulice budu smeštene po četiri stambene jedinice u nizu, dok je u poslednjem šestom objektu, najdublje lociranom na parceli, smešteno šest stambenih jedinica u nizu. Garaže su planirane ili ispod objekta u gabaritu, podzemno izvan gabarita ili nadzemno na građevinskoj parceli. Ukupna bruto površina kondominijuma je 2.762 m2.

Planira se izgradnja u četiri faze, pri čemu svaku od prve tri faze čini po dva stambena objekta, a odvojena garaža i portirnica su u fazi IV.
Opština Stara Pazova oglasila je javnu prezentaciju urbanističkog projekta koja traje do 4. juna 2020. godine.

I. M.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.