Izvor: Novosti | Subota, 23.05.2020.| 13:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekonstrukcija atletskog stadiona u centru Kraljeva gotova krajem juna

Ilustracija (Foto: Jamikorn Sooktaramorn/shutterstock.com)
Posle skoro dvomesečnog vanrednog stanja, nastavljena je sveobuhvatna rekonstrukcija Atletskog stadiona na ibarskom keju u cetru grada, jedne od trenutno najvećih investicija u Kraljevu.

Radovi na ovom sportskom zdanju na kojem građevinci ovih dana rade punom parom, podsećamo, trebalo je da budu završeni još u aprilu prošle godine. Tom prvobitnom roku, međutim, isprečili su se loše odrađena projektna dokumentacija, obrušavanje dela puta i još niz drugih, kako nadležni tvrde, nepredviđenih problema.

- Zaista su se radovi odužili, ali je posle gomile nedaća sa kojima smo se nekako izborili, dobro što se konačno nazire i njihov kraj – kaže Aleksandar Nestorović, direktor JP za uređenje građevinskog zemljišta u Kraljevu.

Posle brojnih najava, odlaganja i višedecenijskog iščekivanja, kompletna rekonstrukcija i dogradnja dotrajalog, zapuštenog i oronulog Atletskog stadiona započeta je u jesen 2018. Za realizaciju ovog projekta Ministarstvo privrede i kraljevačka lokalna samouprava zajedno su izdvojili oko 180 miliona dinara.

- Završetak radova očekujemo krajem juna, s tim što nakon toga predstoji još obeležavanje tartan staze i borilišta. To rade specijalizovane ekipe iz Poljske jer stadion mora da dobije sertifikat za održavanje takmičenja – dodaje Nestorović.

Atletski stadion, za čiju su izgradnju takozvanim samodoprinosom svojevremeno novac izdvajali svi Kraljevčani, sagrađen je još pre 48 godina. Ovom rekonstrukcijim kraljica sportova konačno će dobiti zdanje kakvo i zaslužuje, a Kraljevo će upotpuniti svoju sportsku infrastrukturu još jednim objektom po svetskim standardima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.