NavMenu

Mešoviti gradski centri i novi komercijalni sadržaji gradiće se u Malom Mokrom Lugu

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.05.2020. 15:19
Komentari
Podeli
(Foto: Beograd.rs/ Plan detaljne regulacije)
Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda oglasio je rani javni uvid u elaborat povodom izrade izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za naselje Mali Mokri Lug (faza i).

Elaboratom je obuhvaćen deo teritorije gradske opštine Zvezdara površine 0,72 ha, između ulica: Bulevar kralja Aleksandra, Prvomajske i Narodnog fronta, sa vezama saobraćajnica i infrastrukture, do postojeće, odnosno planirane mreže.

Konačna granica plana detaljne regulacije će se utvrditi prilikom izrade i verifikacije nacrta plana.

Cilj izrade Izmena i dopuna plana je redefinisanje namene površina i pravila uređenja i građenja. Preispitaće se mogućnost povećanja urbanističkih parametara, povećanje spratnosti i odnos stambenog i poslovnog prostora, uz promenu namene.

Predložene planirane namene površina su površine javne namene (mreža saobraćajnica), mešoviti gradski centri i površine za komercijalne sadržaje.

Površina planirana za mešovite gradske centre iznosi oko 0,18ha.

Površina zone komercijalnih sadržaja iznosi oko 0,26 ha i na njoj je planirana stanica za snabdevanje gorivom.

Rani javni uvid obaviće se u zgradi Gradske uprave grada Beograda od 13. do 27. maja 2020, a obrađivač plana je Urbanistički zavod Beograda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.