Izvor: eKapija | Četvrtak, 02.04.2020.| 11:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na Zlatiboru u planu izgradnja nove stambene zgrade

Ilustracija
Opština Čajetina oglasila je javnu prezentaciju Urbanističkog projekta za izgradnju stambenog objekta na Zlatiboru.

Investitor je firma Stan nekretnine 011 iz Ugrinovaca, a projekat je izradila arhitektonska radionica Strich iz Beograda.

Parcela na kojoj je predviđena gradnja nalazi se u naseljenom mestu Zlatibor, i predstavlja neizgrađeno građevinsko zemljište, na površini od 1.034 m2.

Prema projektu, spratnost objekta iznosi Pо+Pr+4+Pk. Planirana je gradnja 21 stambene jedinice i isto toliko parking mesta, a oko 21% površine parcele predviđen je za sadnju rastinja.

Objekat je projektovan sa fasadnim i pregradnim zidovima između stanova od klima blokova, a fundira se na AB trakastim temeljima. Međuspratna konstrukcija je rešena kao AB ploča, a krovna konstrukcija je drvena.

Fasadni zidovi su zidani u sledećim slojevima: klimablok 19cm, termoizolacija, malter dok je spoljašnja obrada fasadni akrilni malter. Krov je pokriven žljebljenim crepom na rogovima.Spoljna stolarija je planirana kao šestokomorna PVC stolarija, a sva unutrašnja stolarija kao drvena. Prilazi, staze i trotoari oko objekta predviđeni su od nabijenog betona.

Uvid u urbanistički projekat moguće je ostvariti u periodu od 1. do 7. aprila 2020. na internet stranici OpštineČajetina.

B. P.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.