Izvor: eKapija | Sreda, 18.03.2020.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Grad prodaje zemljište prekoputa Delta sitija i Belvila - Početna cena 830 miliona dinara

(Foto: Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda)
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je inicijativu za pokretanje postupka prodaje suvlasničkog udela građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada, u bloku 58 na Novom Beogradu.

Reč je o dve pojedinačne građevinske parcele koje se nalaze tačno prekoputa naselja Belvil i tržnog centra Delta siti.

Prva parcela (GP1) zauzima površinu od 4.693 m2, od čega udeo grada iznosi 4.621 m2, dok ostatak pripada kompaniji Lola real estate iz Zemuna koja se bavi kupovinom i prodajom vlastitih nekretnina.

Druga parcela (GP2) nalazi se na površini od 5.006 m2. Grad je suvlasnik 4.755 m2, a Lola real estate poseduje preostalu površinu.

Prema planu generalne regulacije, ova lokacija namenjena je gradnji mešovitih gradskih centara.

Tržišna vrednost ovog zemljišta po metru kvadratnom iznosi 88.434 dinara, pa je tako početna cena za suvlasnički deo Grada Beograda na prvoj parceli 408.653.514 dinara, a za drugu parcelu 420.503.670 dinara.

U oglasu je navedeno da će zemljište biti prodato onom ko ponudi najveću cenu, s tim što će udeli Grada najpre biti ponuđeni firmi Lola real estate, u skladu sa pravom preče kupovine, po ceni utvrđenoj u postupku javnog oglašavanja, odnosno javnog nadmetanja.

Ukoliko suvlasnik odustane od prava preče kupovine, ugoovor o prodaji biće zaključen sa najpovoljnijim ponuđačem.

Prijave za učešće u javnom nadmetanju treba dostaviti najkasnije do 14. aprila 2020, do 15.30 sati, a javno nadmetanje biće održano dan kasnije.

Detalje tendera pogledajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.