Izvor: eKapija | Ponedeljak, 09.03.2020.| 13:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kod Vrnjačke promenade u planu gradnja modernog stambeno-poslovnog objekta - Na stolu tri idejna rešenja (FOTO)

Jedno od tri ponuđena idejna rešenja (Foto: Urbanistički projekat, screenshot/Interra Land Plan, Marina Dunjić)
U Vrnjačkoj Banji u planu je gradnja novog stambeno-poslovnog objekta. Prema urbanističkom projektu koji je Opština stavila na javnu prezentaciju, a koji je izradila firma Interra Land Plan iz Vrnjačke Banje, objekat će se nalaziti u blizini kraka glavnog šetališta u Vrnjačkoj Banji. Predviđena spratnost buduće zgrade je Po+Pr+3+Ps.

Naručioci urbanističkog projekta, ujedno i investitori, su fizičko lice Sonja Pecić i firma MP ING 1973 doo iz Vrnjačke Banje, koji su vlasnici pracele.

Projektom su predviđene 3 varijante projekta, odnosno 3 arhitektonska rešenja, priložena u okviru urbanističkog projekta, a Komisija za planove može izabrati arhitektonsko rešenje bez obzira na izbor investitora projekta.

Varijantama se predviđa različito arhitektonsko oblikovanje fasada, sa minimalnim izmenama u formi - navedeno je u dokumentaciji.
(Foto: Urbanistički projekat, screenshot/Interra Land Plan, Đorđe Ostojić)
Varijanta 1 objekta projektovana je kao moderna arhitektonska forma kod koje je predviđeno da glavna fasada bude obložena granitnom keramikom u beloj boji prirodnog kamena tipa "kreda". Za ovo rešenje je karakteristična zelena fasada u delu koji gleda na trg, kao i bakarni "cover" na delu fasade.

Varijanta 2 je projektovana takođe kao moderna arhitektonska forma, s tim što je ovde planiran granit u boji kamena sa teritorije karakteristične za okruženje.

Varijanta 3 objekta za izradu frontalne i zadnje fasade predviđa upotrebu materijala kao što su fundermaks i termotretirano drvo.
(Foto: Urbanistički projekat, screenshot/Interra Land Plan, Jelena Mijatović)
U planu je i formiranje zaštitnog zelenog pojasa prema susednim lokacijama, kao i zelenilo na samoj parceli u procentu od 28,1% neizgrađenog prostora lokacije (49,12 m2)

Takođe je projektovano da sastavni deo uređenja terena čini 125,50 m2 staza i platoa, što iznosi 71,9% neizgrađenog prostora lokacije.

Predviđena je i izgradnja parkinga, a za funkcionisanje objekta investitoru je potrebno minimum ukupno 16 parking mesta (4 za poslovanje i 12 za stanovanje).

Najzad, planirana je i izgradnja priključaka na vodovod i kanalizaciju, kao i na gasovodnu mrežu.

B. Petrović

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.