NavMenu

Investitori će na skelama u Beogradu morati da imaju zastore sa odštampanim umetničkim delima iz Narodnog muzeja

Izvor: Novosti Subota, 22.02.2020. 11:21
Komentari
Podeli
(Foto: Beoinfo)
Odbornici Skupštine grada na sledećoj sednici početkom marta trebalo bi da usvoje odluku koja će obavezati sve investitore da na skelama imaju zastore sa odštamapnim umetničkim delima iz Narodnog muzeja. Osim toga, Grad planira da ove i naredne godine više objekata proglasi spomenicima kulture.

Iako je ranije Grad počeo sa ovom praksom, projekcije umetnina na zastorima, ubuduće će se ona odnositi na sva gradilišta.

- Postignut je dogovor sa Narodnim muzejom, Svi investitori će moći da sa linkova na sajtu Grada Beograda i Narodnog muzeja besplatno "povuku" slike umetničkih dela. Sada će takve slike biti na svim objektima koji se grade ili rekonstruišu, a ne samo na onima koje radi Grad - rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

Nova pravila kada je reč o objektima koji su spomenici kulture

Prema Vesićevim najavama, novim generalnim urbanističkim planom, koji bi trebalo da bude usvojen sledeće godine, jasnije će biti definisani objekti koji su spomenci kulture, a Zavod za zaštitu spomenika bi ubrzano trebalo da radi na elaboratima za njihovo proglašenje.

- Proglasićemo više objekata kulturnim dobrima nego prethodnih 25 godina zajedno. Na taj način ćemo ove objekte sačuvati za istoriju. Biće uvedena nova pravila kada je reč o objektima koji su spomenici kulture - naveo je Vesić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.