NavMenu

"Bernardi" ostaje u Sremu - vlasnik firme tražio da zakup zemljišta isplati do kraja marta 2010.

Izvor: Politika Subota, 05.12.2009. 16:07
Komentari
Podeli

Projekat budućeg poslovno-komercijalnog i turističkog centra u PećincimaProjekat budućeg poslovno-komercijalnog i turističkog centra u Pećincima

Najveća grinfild investicija u Srbiji, ugovorena u maju prošle godine u Pećincima, kada je italijanska firma "Bernardi" zakupila 85 hektara zemljišta za izgradnju poslovno-komercijalnog i turističkog centra, nije otkazana. Vlasnik firme Rikardo di Tomazo ovih dana tražio je da se zbog krize koja pritiska i ovu kompaniju, aneksom ugovora reguliše da se zakup zemljišta isplati do kraja marta 2010. godine, kada bi počeli i prvi radovi.

– "Bernardi" je tražio samo odlaganje isplate zakupa tih 85 hektara zemljišta, koje je namenjeno za izgradnju prve faze. Kako je reč o velikoj investiciji od 300 mil EUR i ozbiljnoj kompaniji, ovih dana smo potpisali aneks ugovora po kome naknada za zakup zemljišta treba da bude plaćena do kraja marta 2010. godine – kaže Živko Marković, predsednik Skupštine opštine Pećinci.

Prema projektu ovog komercijalno-poslovnog centra koji će "Bernardi" graditi u Pećincima, u prvoj fazi će biti sagrađeno 40.000 kvadratnih metara poslovnog prostora za razne namene, a u sledećim fazama i 150.000 kvadratnih metara, gde će biti prodajni i komercijalni centar, hotelsko-ugostiteljski objekti, proizvodno-zanatski sadržaji, veliki zabavni i akva park. Hotel koji će se ovde graditi imaće 250 ležajeva, a ovaj šoping centar imaće kompletnu infrastrukturu.

Po završetku prve faze izgradnje, koja je bila predviđena za septembar 2010, posao u ovom centru dobiće između 800 i 1.000 radnika, a kompletiranjem poslovno-komercijalnog i turističkog centra, kada se završe svi objekti i prateći sadržaji na 150.000 kvadratnih metara posao će dobiti oko 5.000 radnika.

Italijanski biznismen Rikardo di Tomazo kaže da njegova firma ima veliko iskustvo u gradnji i upravljanju ovakvim šoping centrima, da "Bernardi" ima 180 robnih kuća u Italiji, da je investirao u Rusiji, Iraku, Saudijskoj Arabiji i drugim bliskoistočnim zemljama, te da će pećinački šoping centar biti najveći u Srbiji.

– Zadovoljni smo, znao sam da "Bernardi" neće odustati od gradnje u Pećincima, a ta investicija za nas mnogo znači. Mi u lokalnoj samoupravi ćemo sve uraditi da izgradnja ovog šoping centra počne što pre, a i Izvršno veće Vojvodine je obećalo da će stimulisati investitora sa po 1.300 evra po zaposlenom radniku – kaže Živko Marković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.