Izvor: eKapija | Nedelja, 19.01.2020.| 16:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Poznate lokacije za gradnju 17 vrtića u Beogradu - Tokom proleća počinje izgradnja prva četiri vrtića

Ilustracija (Foto: Oksana Kuzmina/shutterstock.com)
Beograd je utvrdio lokacije na kojima će se u naredne tri godine graditi 17 novih vrtića. Za četiri od ovih 17 vrtića već su sprovedeni tenderi i izgradnja počinje brzo, dok će ostalih 13 biti građeno narednih godina.

- Za izgradnju vrtića, u budžetu Grada Beograda odobrena su sredstva u iznosu od 410 miliona dinara za 2020. godinu i 519 miliona dinara za 2021. godinu. Tokom prošle godine zaključili smo ugovore za projektovanje i izgradnju vrtića u opštinama Novi Beograd, Zemun, Čukarica i Obrenovac, i to u ulicama Marka Čelebonovića, Novogradskoj, Miloja Zakića i Belopoljskoj. Izvođači završavaju projektovanje i očekujemo da tokom proleća, najkasnije do 1. maja, počne izgradnja ova četiri vrtića - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, gostujući na Studiju B, a prenosi Beoinfo.

Prema njegovim rečima, neke od lokacija na kojima će se graditi vrtići su: u Borskoj ulici, u naselju Miljakovac (opština Rakovica), u naselju Braće Jerković, Кumodraškoj ulici i ulici Borivoja Stankovića u naselju Medaković (opština Voždovac), u ulici Tomasa Edisona u Sremčici, u blokovima 30, 8A, 7A i 62 (opština Novi Beograd), u ulici Pavla Vujisića u Altini (opština Zemun), i Užičkoj ulici u naselju Borča 2 (opština Palilula).

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.