Izvor: Danas | Sreda, 25.11.2009.| 09:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvoren salon nameštaja "Kika" u Beogradu - investicija od 30 mil EUR

Slobodan Milosavljević i Milan Parivodić

Prvi prodajni salon nameštaja austrijske kompanije "Kika" otvoren je sinoć (24. novembar 2009. godine) na Bežanijskoj kosi, ali prve kupce ova prodavnica ugostiće tek sutra od 10 časova. U objektu na tri nivoa, "Kika" će građanima ponuditi više od 30.000 artikala, među kojima ima svega, od posuđa, tepiha, lampi, do plakara, kreveta i garnitura za dnevnu sobu.

Direktor "Kike" Pol Koh rekao je da je Srbija šesta zemlja u koju je ova kompanija stigla u poslednjih godinu dana i da se u jednom od najlepših salona koji imaju vidi "rezultat stogodišnjeg rada porodične firme".

- Uložili smo 30 mil EUR u ovaj objekat i zaposlili 250 radnika. Imamo još dosta toga da ponudimo i verujemo da ćemo otvoriti još neke salone ovde - rekao je Koh na otvaranju salona.

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević pohvalio je Austrijance koji su otvaranjem salona doneli "evropski kvalitet i konkurentne cene".

- Očekujem da će svi sa uživanjem kupovati ovde, a "Kika" je donela pravu odluku da finansira u Srbiji i verujem da će nastaviti sa investiranjem u nove prodajne objekte u zemlji i zaposliti još radnika - rekao je Milosavljević, pre presecanja vrpce i performansa u kom su dve devojke sa krova spuštene u udoban krevet.

Salon, u kom dominiraju kombinacije crvene i žute boje, prostire se na 24.000 m2, od kojih je 11.000 prodajnog prostora. U prizemlju su smeštene sve "sitnice za kuću", na spratu su veći komadi nameštaja, a cene su raznolike, pa tako ima jeftinih prostirki i staza za svega stotinak dinara, ali skupih garnitura renomiranih proizvođača.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.