Izvor: Radio 021 | Ponedeljak, 13.01.2020.| 11:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

U planu zgrade, vrtić, škola i sportski centar u Veterniku kod Novog Sada

S desna na levo: škola, sportski centar, višeporodično stanovanje, park. Druga plava površina vrtić, žutim porodično stanovanje (Foto: Print screen PGR)
Velika neuređena zelena površina trenutno dominira terenom u Veterniku, čiju granicu čine Ive Lole Ribara, Kninska, Koledarska, kao i saobraćajnica koja vodi do groblja. To predstavlja područje od 16,5 hektara, a ova praznina trebalo bi u budućnosti da se popuni objektima za višeporodično i porodično stanovanje, predškolskom ustanovom, osnovnom školom, sportskim centrom, parkovskom površinom.

Dokument se nalazi na ranom javnom uvidu, koji građani mogu da pogledaju do 14. januara.

Ukoliko dođe do usvajanja plana, a potom i izgradnje, na ovom području zidali bi se jednospratni, dvospratni i trospratni objekti sa potkrovljem.

Navodi se i da sve saobraćajnice treba da sadrže drvorede, dok kompleksi škola i dečijih ustanova moraju da budu "oplemenjeni odgovarajućim uređenim zelenim površinama koje zauzimaju oko 40% površine kompleksa", na kojima je moguće planirati igrališta i sportske terene.

Manja parkovska površina planirana je između prostora namenjenog za višeporodično stanovanje i opštegradskog centra, a zelenilo će svoje mesto dobiti na pijaci.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.