Izvor: eKapija | Petak, 27.12.2019.| 11:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Banovo brdo dobiće novi centar sa javnom garažom i trgom - Usvojeni planovi detaljne regulacije u nekoliko beogradskih opština

Ilustracija (Foto: Alison Hancock/shutterstock.com)
Skupština Grada Beograda usvojila je nekoliko planskih akata za delove opština Čukarica, Palilula i Surčin i donela odluke o izmeni ili izradi još sedam planova detaljne regulacije.

Planovi detaljno regulišu područje između ulica: Požeške, Bore Markovića i parka na Banovom brdu, kao i dela privredne zone između auto-puta Beograd-Zagreb, regionalnog puta R-267 i železničke pruge Batajnica-Resnik u Gradskoj opštini Surčin.

Govoreći o planu detaljne regulacije za deo opštine Čukarica, glavni urbanista Marko Stojčić istakao je da će Banovo brdo dobiti svoj centar.

- Upravo na ovom primeru pokazali smo da imamo dobru saradnju sa građanima koji žele da se bave uređivanjem svoj kraja. Centar Banovog brda obuhvatiće prostor oko pijace, sa javnom garažom i trgom koji će biti povezan s parkom. Važan je i plan detaljne regulacije privredne zone između auto-puta Beograd-Zagreb u opštini Surčin kojom privlačimo investitore i omogućavamo im uspešno poslovanje - rekao je Stojčić, prenosi Beoinfo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.