NavMenu

Najatraktivnije lokacije kupcima na izvolte - izrađena planska dokumentacija za industrijske zone u Šidu

Izvor: Dnevnik Ponedeljak, 16.11.2009. 09:22
Komentari
Podeli

Izradili smo projektno-plansku dokumentaciju atraktivne industijske zone usklađenu s prostornim planom opštine Šid i generalnim planom Adaševaca jer se industrijska zona nalazi u toj katastarskoj opštini. Svaki investitor koji želi da uloži svoja sredstva u našu atraktivnu lokaciju neće pogrešiti - kaže direktor JP za stambenu izgradnju i građevinsko zemljište opštine Šid inž. Zoran Semenović.

Industrijska zona smeštena je s desne strane Korodora 10 (autoputa) kada se ide od Zagreba ka Beogradu. Od njega je udaljena 150 metara, a prostire se na površini od 123 hektara državnog zemljišta čija se cena danas kreće od 40 EUR po kvadratnom metru na period od 99 godina.

- S izradom opšteg plana detaljne regulacije opština Šid će početi 2010. godine. Ovim planom je predviđena primarna mreža infrastrukture. To znači struja snage četiri megavata, što nema ni u jednoj industrijskoj zoni u Vojvodini, a potom pitka voda i put paralelan s autoputem u dužini od 1.200 metara. Za narednu godinu već sada u budžetu planiramo 25 miliona dinara za te svrhe. Na investitoru ostaje izrada pojedinačnog plana detaljne regulacije s izradom sekundarne mreže za struju, vodu i deo puta ispred svog dvorišta - objašnjava Semenović.

Sagovornik "Dnevnika" kaže da će investitori, prilikom kupovine zemljišta u šidskoj industrijskoj zoni po ličnoj želji odrediti mesto i veličinu zemljišta, a opština će to da obeleži i ozakoni.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.