Izvor: eKapija | Četvrtak, 12.12.2019.| 15:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zvonko Gobeljić novi vlasnik nedovršene zgrade sa helidromom na Novom Beogradu - Beta 23 prodata za 2,3 milijarde dinara

(Foto: Aleksandar Parezanović)
Institucija za izgradnju i upravljanje nekretninama doo Beograd novi je vlasnik poslovog kompleksa B23 Office Park, dobro poznate zgrade sa helidromom koja više od 10 godina stoji nedovršena kraj auto-puta prekoputa Arene, saznaje eKapija. Imovina Bete 23 prodata je po početnoj ceni od 2.265.714.158 dinara.

Inače, kompanija Institucija za izgradnju i upravljanje nekretninama doo Beograd osnovana je u avgustu ove godine, a kao jedini vlasnik naveden je Zvonko Gobeljić.

Za javno nadmetanje koje je održano 2. decembra, kako saznajemo, dve firme su otkupile dokumentaciju, ali je jedino Gobeljićeva firma i uplatila depozit u visini od 906.285.663 dinara.

Na prodaju putem javnog nadmetanja Beta 23 je ponuđena kao pravno lice, čiju najvažniju imovinu firme čini poslovni prostor - objekat u izgradnji, površine približno 60.000 m2, odnosno pomenuta zgrada sa helidromom i 6 spratova. Opširnije o tome, čitajte u posebnoj vesti.

Gradnja ove zgrade najavljena je pre punih 12 godina daleke 2007. godine, kada je Krsta Sandić, potpredsednik firme Verano najavio izgradnju poslovne zgrade površine 52.000 m2. Izgradnja je počela 2009. godine. Tada se govorilo da postoji više zainteresovanih kompanija koje bi kupile ceo objekat. Moglo se naslutiti da objekat neće biti završen, jer je preduzeću Verano-motors uveden stečaj 2015. godine.

Tri godine posle, 2018. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je prvu, pa drugu prodaju. Kupaca, međutim, nije bilo.

Zvonko Gobeljić, novi vlasnik Bete 23, nedavno je kupio i Industriju motora Rakovica AD za 1,1 milijardu dinara. O planovima za izgradnju na zemljištu na kome se nalazi kompleks IMR-a, čitajte u posebnoj vesti.

I. M.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.