NavMenu

Dve niške lokacije na licitaciji - placeve hoće firme iz Italije i Kazahstana

Izvor: Blic Utorak, 10.11.2009. 11:58
Komentari
Podeli

Grad NišGrad Niš

Za kupovinu placa u Skopljanskoj ulici u centru Niša i izgradnju hotela zainteresovan je jedan visoki funkcioner države Kazahstan, dok je za investiranje u "Lozni kalem", na kojem je predviđen sportsko rekreativni centar zainteresovana srpsko-italijanska firma "Naissus Company INC". Atraktivne lokacije naći će se na javnoj licitaciji 18. novembra u Nišu, a nije isključeno da se do tada jave i drugi zainteresovani investitori.

Gradska vlast odlučila je da zemlju ponudi na prodaju posredstvom agencije "Colliers international", a Goran Mraović iz niške kancelarije te kompanije ističe da postoji i treća vrlo atraktivna lokacija, a to je industrijska zona "Donje Međurovo" koja bi se na licitaciji mogla naći do Nove godine.

- Namenu zemljišta je propisalo Gradsko veće. U Skopljanskoj ulici će morati da se gradi hotel sa svim pratećim sadržajima, a na Loznom kalemu je planiran sportsko rekreativni centar na kome će se izgraditi akvapark, velnes i spa centar, dečje igraonice, kafić, restoran i drugo. Donje Međurovo je planirano kao skup industrijsko-proizvodnih delatnosti. Tamo će biti smeštena preduzeća koja se bave lakom industrijom, a biće i magacinskih prostora. Do svih lokacija je dovedena komunalna infrastruktura tako da bi budući vlasnici mogli lako da razgranaju vodove za struju, vodu i drugo - objašnjava Mraović.

Nišlija Bojan Stanojević, suvlasnik firme "Naissus Company INC", kaže da su ozbiljno zainteresovani za "Lozni kalem", ali priznaje da još razmišljaju da li da učestvuju na licitaciji.

- Tražili smo od grada da uslov za učešće na tenderu ili licitaciji za Lozni kalem bude to da učesnici poseduju akvapark bar 10 godina, što nije prihvaćeno. Osim toga, neposredno pre raspisivanja licitacije povećana je cena zemljišta, a dodatna nepovoljnost jeste to što se u Nišu od investitora traži da plate komunalne troškove pre početka izgradnje - objašnjava Stanojević čija firma ima dva akvaparka u Italiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.