NavMenu

"YU Kapital" predstavio dve atraktivne lokacije za izgradnju industrijsko-servisno-komercijalnih centara u Šapcu

Izvor: eKapija Petak, 06.11.2009. 14:12
Komentari
Podeli

Objekat YObjekat Y

Kompanija "YU Kapital" ponudila je zainteresovanim investitorima dve atraktivne lokacije za izgradnju industrijsko-servisno-komercijalnih centara u industrijskoj zoni Šapca, na svega nekoliko kilometara od centra grada. Kako je za "eKapiju" rekla Valentina Nastasić, marketing menadžer "YU Kapitala", ta kompanije otvorena je za sve oblike partnerstva, od zajedničkog učešća u projektu, do prodaje zemljišta.

- Reč je o dva centra, pod radnim nazivom X i Y, čija je ukupna površina više od 60.000 m2. Za centar Y, za koji već postoji idejni projekat, predviđena je lokacija od skoro 30.000 m2, a maksimalna spratnost je P+2+PK. Od dostupne infrastrukture obezbeđen je priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, mrežu distributivnog gasa i pravo priključka na visokonaponski 20kb kabl. Cenar bi bio pogodan za zanatsku proizvodnju, servise i uslužne delatnosti. Prednost je veoma atraktivna lokacija, na putu ka Bosni i Hercegovini, pored budućeg Sajma i kvantaške pijace – objasnila je Nastasić.

Objekat YObjekat Y

Centar X, prema postojećem planu, prostiraće se na 34.914 m², a lokacija je takođe infrastukturno opremljena.

Kako u naglasili u kompaniji "YU Kapital", geografski položaj Šapca je veoma povoljan jer se nalazi na važnim drumskim, železničkim i rečnim pravcima. Oivičen je vodenim tokovima reka Save i Drine, koje su međusobno povezane mrežom kanala. Grad je saobraćajno odlično povezan sa Beogradom (udaljenost 85 km) zahvaljujući Koridoru 10 (E70) koji prolazi na svega dvadeset kilometara od grada. Od Novog Sada je udaljen samo 73 km, a do Valjeva ima 68 km. Do Loznice se stiže magistralnim pravcem kojim se ide za Republiku Srpsku a udaljenost je 56 km, a značaj Šapca u saobraćajnom smislu povećan je od uspostavljanja državne granice na Drini.

Objekat YObjekat Y

Rekom Savom odvija se isključivo teretni saobraćaj, a planirana je izgradnja lučkog pristaništa. Izuzetno atraktivne mogućnosti ulaganja pruža i "Slobodna zona" kao i "Industrijska zona" koja se nalazi u najbližem gradskom okruženju. "Slobodna zona" omogućava proizvodnju i promet roba na koje se ne plaća državni porez. Takođe, postoji dobro razvijena infrastruktura, kao i mogućnost korišćenja sva tri vida transporta (rečnog, železničkog i drumskog).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.