Izvor: eKapija | Nedelja, 01.12.2019.| 12:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Projekat rekonstrukcije bolnice u Aranđelovcu predviđa dogradnju ambulantog dela i izgradnju nove hitne pomoći

(Foto: IDR za kompleks bolnice)
Tokom novembra predstavljen je Urbanistički projekat za kompleks opšte bolnice u Aranđelovcu.

Projektnim zadatkom definisani su sadržaji i objekti koje je potrebno ugraditi u urbanistički projekat. U okviru planiranog kompleksa, pored postojećih objekata potrebno je planirati izgradnju prilaza, saobraćajnica i parking prostora oko Opšte bolnice za bezbedan prilaz vozilima i pešacima, sa rampama i parking za invalide u blizini glavnog ulaza.

Takođe, kako se navodi potrebno je proširenje saobraćajnice i platoa ispred glavnog ulaza u objekat opšte bolnice, kao i izgradnja kapele na parkingu – u krugu Opšte bolnice prema idejnom rešenju iz prethodnog urbanističkog projekta.

Urbanističkim projektom planirana je i dogradnja ambulantnog dela Opšte bolnice, rekonstrukcija zgrade stare bolnice (sirotišta) i izgradnja nove zgrade za patologiju i smeštaj i preradu medicinskog otpada.

Kako se navodi neophodna je i rekonstrukcija, odnodno izgradnja nove zgrade hitne pomoći i izgradnja novog objekta kotlarnice na biomasu.

Takođe, predviđeno je i ozelenjavanje površina, ulepšavanje prostora i formiranje ambijenata za sedenje i odmor u blizini objekata.

I. M.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.