Izvor: Novosti | Ponedeljak, 11.11.2019.| 20:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

U planu nova ulica u Beogradu, koja će spojiti Zvezdaru i Autokomandu

Ilustracija (Foto: pramot/shutterstock.com)
Nova saobraćajnica dužine 3.200 metara spojiće ulicu Dimitrija Tucovića i Autokomandu. Kako je predviđeno nacrtom Plana detaljne regulacije za deo opštine Zvezdara, u nastavku Čigrijinine biće napravljena deonica ulice Nova 1 na raskrsnici sa Bulevarom kralja Aleksandra, kod Cvetkove pijace, kako bi se direktno povezala sa ulicom Gospodara Vučiča i Južnim bulevarom.

Kako pišu Novosti, buduća saobraćajna mreža podrazumeva širenje ulice Dimitrija Tucovića sa dve na četiri trake, do početka Čingrijine ulice, koju takođe očekuje proširenje.

Na delu od Preševske do ulice Vjekoslava Kovača planirana je nova deonica ove ulice, koja će se završavati kod okretnice autobusa 309. Pojedini objekti na ovoj trasi će morati biti srušeni.

U ulicama Dr Ludviga Hiršvelda, Dr Vladana Đorevića, Ivana Kapistrana, Prijedorskoj i delu Kordunaške pešački saobraćaj biće favorizovan u odnosu na motorni.

Nova početna stanica za vozila javnog gradskog prevoza biće izgrađena u zoni ulica Milana Rakića, Hektorovićevoj i Novoj 1. Trolejbuske linije biće produžene od postojećeg terminusa u Čingrijinoj do planirane okretnice.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.