Izvor: eKapija | Utorak, 29.10.2019.| 15:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Gradnja kompleksa Novi Dorćol počinje do kraja 2019. - Stambeno-poslovni objekat od 100.000 m2 sa SPA centrom, restoranima i vrtićima

Početak izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa Novi Dorćol u Venizelosovoj 29 očekuje se do kraja 2019. godine. Na površini parcele od oko 2 ha prostiraće se kompleks od oko 100.000 m2, a izgradnja će biti podeljena u dve građevinske faze.

Kompleks će sadržati stambeno-poslovni objekat, koji se sastoji iz više lamela spratnosti P+6+Ps do P+11+Ps, a predviđene su i dvoetažne garaže. Unutar kompleksa će biti na raspolaganju brojni drugi sadržaji poput bazena sa SPA centrom, restorani, vrtići, igraonice i mnoge druge uslužne i prodajne delatnosti.

Na mestu ovih budućih objekata začet je centar tekstilne industrije otvaranjem Prvog kraljevskog povlašćenog preduzeća za preradu kudelje i pamuka Alekse Obradovića i komp., a posle Drugog svetskog rata izgrađena je fabrika liftova David Pajić Daka, koja je nazvana po jednom od najistaknutijih narodnih heroja, čija će bista biti istaknuta ispred novoizgrađenog kompleksa Novi Dorćol.

- Zadržavajući duh starog Dorćola, kroz očuvanje istorijskog objekta Platnare s kraja 19. veka i integrisanjem elemenata proizvodnih hala u okviru novog kompleksa, projektom je obezbeđeno očuvanje memorije na industrijsku arhitekturu 19. veka. U kombinaciji sa modernim dizajnom, a po ugledu na svetske metropole kao što su Njujork i London, Novi Dorćol predstavlja jedan potpuno nov i jedinstven koncept stambeno-poslovnog kompleksa u centru Beograda - poručuju investitori iz kompanije Deka Inženjering, koja je koji je izgradila i A Blok na Novom Beogradu.

Projekat Novi Dorćol trenutno je u proceduri odobrenja projekta za građevinsku dozvolu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.