NavMenu

Nove investicije u Selters banji - Savremeni sportski kompleks gradiće se 2020.

Izvor: eKapija Petak, 18.10.2019. 15:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić poručio je, prilikom obilaska novoizgrađenih turističko-rekreativnih sadržaja u okviru Selters banje u Mladenovcu, da će se nastaviti investicije u banjski turizam.

Ljajić je rekao da je u Selters banji izgrađena pešačka staza zdravlja u banjskom parku, kao i prostor sa spravama za vežbanje i rehabilitaciju na otvorenom prostoru. Prema njegovim rečima, banjski turizam zauzima posebno mesto u okviru rasta turističkog prometa u zemlji, što pokazuje da država nije digla ruke od tako važnog resursa.

- Vlada će nastaviti da ulaže u banjski turizam, jer nisu iskorišćeni svi potencijali i resursi koje ta grana turizma ima - rekao je Ljajić.

U skladu sa tim, Ljajić je podsetio da je resorno ministarstvo u poslednje četiri godine, sa poslovodstvom Selters banje, uložilo približno 123 miliona dinara, od čega je Ministarstvo opredelilo 55 miliona za četiri različita projekta koja su na vreme završena.

Ljajić je izrazio uverenje da će naredne godine biti izgrađen savremeni sportski kompleks sa više sadržaja, kao i da će biti završena rekreativna staza.

- Zdravstveni turizam je sada u fokusu, što pokazuju i podaci da našu zemlju poseti između 40.000 i 60.000 turista zbog medicinskih usluga, pre svega stomatoloških, a potom i ortopedskih i estetskih - rekao je Ljajić, navodi se na sajtu Vlade.

Direktorka Instituta za rehabilitaciju Selters Snežana Kostić je precizirala da u banji postoji i 200 postelja za komercijalne goste i usluge i da u tom pravcu ova ustanova želi da se razvija, s obzirom na to da su banjski i zdravstveni turizam budućnost.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Energija, Finansije

Struja za privredu Srbije od 1. maja jeftinija 25%?

Električna energija za komercijalno snabdevanje u Srbiji, odnosno za privredu, trebalo bi da pojeftini od 1. maja za oko 25% jer su pale cene tog energenta na tržištu, rekao je stručnjak za energetiku Željko Marković. On je za Betu rekao da je Elektroprivreda Srbije (EPS) cenu električne energije za privredu ugovarala zavisno od cena na tržištu i da je taj način izmenjen zbog energetske krize, kada su višestruko skočile. - Cene za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.